Régió

Hatalmas kamatot fizettetett a nyugdíjas nővel egy nagykaposi uzsorás

Nagykapos | A Kassai Kerületi Bíróság június végén döntött egy 36 éves, nagykaposi uzsorás ügyében, aki hatalmas kamatokat fizettetett egy 81 éves, nyugdíjas nővel - írja a Korzár.
ÚJ SZÓ ONLINE

2019. július 14. 12:33

Az uzsorás ráadásul egy megállapodást is aláírt a nénivel a Királyhelmeci Városi Hivatalban, az aláírását ugyanott, az Anyakönyvi Hivatalban hitelesítették.

A Tőketerebesi Járásbíróság három év felfüggesztett börtönre ítélte a tettest, valamint távolságtartási végzést is kiadtak ellene, az ügyész azonban letöltendőt szeretne, ezért fellebbezett.

Andrej, az uzsorás éveken át, három szakaszban szedett hatalmas uzsorakamatot egy helyi idős asszonytól:  a nő összesen 900 eurót vett fel kölcsönként, és 10 250 eurót fizetett vissza, tehát 9350 euróval többet, mint amennyit kapott. Előfordult, hogy Andrej vitte őt el a postára, ha a postás nem vitte ki aznap a nyugdíját, mikor várta. Saját bevallása szerint a nyugdíjas néni csak később számolta meg, mennyit fizetett vissza.

Andrej a bíróság előtt elismerte bűnösségét és 8900 eurót visszaadott a pénzből.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A PS magyar platformja

A legjobb idővel került a döntőbe a szlovákiai kajak négyes

Bugár Béla videóban magyarázza a találkozását Kočnerral

Csak a hulladékelhordást bíznák külsős cégre Párkányban

Gelle csak magára számíthatott, de így is olimpiai kvótát szerzett

Vonzóbbá tennék 
a felsőoktatást

Legfrissebb galériák
Olvasta már?