Használtruha-gyűjtő központot nyitnak

Léva |

<div>Értékelték a szociális szolgáltatások 2014 és 2018 közötti időszakra kidolgozott lévai fejlesztési tervet a képviselők. A város vezetése évek óta együttműködik a lévai civil szervezetekkel, hogy a lehető legjobb szolgáltatásokat nyújtsa a társadalom peremén élőknek, valamint a gondozásra szorulóknak.</div><div>&nbsp;</div>

Egyre többen érdeklődnek a gondozói szolgáltatások iránt. Léván 83 idős, beteg embert 52 gondozó lát el. Nem futja azonban a város költségvetéséből arra, hogy újabb gondozókat alkalmazzon. A városi rendelet alapján egyórás szolgáltatásért negyven centet fizet a lévai lakos, a szomszédos járásokban 10–20 centtel többet. A szociális szolgáltatások fejlesztési tervében részletesen foglalkoznak a lévai hajléktalankérdéssel. A város éjszakai melegedőjét a Beva Istota nonprofit szervezet üzemelteti. A város 2007-től bérli a helyiségeket Léva peremén, ahol 45 férőhelyes éjszakai melegedő van, és a hajléktalanszálló 70 rászoruló befogadására alkalmas. A Hely a házban civil szervezettel közösen gondoskodnak meleg ételről, tisztálkodási lehetőségről egy alacsony komfortfokozatú központban, amely 30 férőhelyes. Januártól szeptemberig a város 2400 euróval támogatta a központot. A Hely a házban szervezet dolgozói naponta 35 lakosnak osztottak meleg ételt, a rászorulóknak tanácsadó szolgálatot nyújtanak. A centrumban a munkaterápiás projekt keretében heti egy alkalommal foglalkozásokat tartanak, hajléktalanok takarítják a központ helyiségeit, és rongyszőnyegeket készítenek. Léva önkormányzata támogatta a Lászlóudvar majorban élő gyerekeket. A Hely a házban civil szervezet tagjai az egyik lévai szakiskolában tartanak foglalkozásokat a tanulóknak, a város 1798 eurót fordított arra, hogy iskolabuszt indítson a majorban, valamint a város központjától távolabb élő gyerekeknek. Ennek köszönhetően csökkent az iskolakerülők száma. A Segítsünk a bajban társulás helyiségeket szeretne bérelni a városi majorban, ahol használt ruhát gyűjtenének és osztályoznának a rászorulóknak. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?