Három alelnököt választottak Kassa megyének: egyikük Királyhelmec polgármestere, Pataky Károly

Öt évvel ezelőtt is Patakyt választották a megye akkori egyetlen alelnökévé
Kassa |

A Kassa Megyei Önkormányzatnak (KSK) három új alelnöke van, akik a megye képviselő-testületének hétfői ülésén vették át a tisztségüket. Ezentúl Rastislav Trnka megyeelnök árnyékában Ladislav Lörinc, Pataky Károly és Dušan Tomaško képviseli a régiót. Az egyes választókerületek megyei képviselői 4 képviselői klubot hoztak létre: a KSK Régiók Klubját, amelynek elnöke Marián Hojstrič, a másik a Szövetség, amelyet Sačko Géza vezet majd, a harmadik a Kassa és környéke klub Ladislav Lörinccel az élen, a negyedik pedig a Smer-SD és Hlas-SD klubja, amelynek élére Michal Rečkodt állították.

A megyének az elkövetkezendő négy évben három alelnöke lesz, ami eggyel több, mint az előző ciklusban volt. Mindhárman törvényes tisztségviselői feladatot töltenek be más önkormányzatokban is, így hivatali kötelességeik mellett az elnökhelyettesi feladatokat is ellátják. Mivel alelnökként nem mentesülnek főállású feladataiktól, a megyei önkormányzat képviselői fizetését kapják majd. Ez azt jelenti, hogy a megyének nem kerül többe ezen pozíciók betöltése. Hiszem, hogy ez a csapat a lehető legtöbbet fogja segíteni a keleti régióban élőkön, és ezt az is támogatja, hogy az alelnökök konkrét régiókért lesznek felelősek” – mondta Rastislav Trnka, a KSK elnöke. Az újonnan megválasztott képviselők hétfői ülésének napirendi pontjai között szerepelt a közfeladatokat ellátó közérdekvédelmi bizottság létrehozása a 6. választási ciklusra. A képviselők az egyes bizottságokban, összesen 13 bizottságban dolgoznak majd a régió lakosainak érdekében a következő négy évben. A képviselők így megválasztották a vagyongazdálkodási bizottság, a vallási és szociális bizottság, a kulturális bizottság, az egészségügyi bizottság, a közlekedési bizottság, az oktatási bizottság, a regionális fejlesztési bizottság, a turisztikai és határon átnyúló együttműködési bizottság, valamint a területrendezési és környezetvédelmi bizottság tagjait és elnökeit is. Mindegyik legalább három taggal rendelkezik. Az összes politikai alakulat közül a független képviselők rendelkeznek a legtöbb mandátummal a regionális tanácsban (23 mandátummal - a szerk. megj.), őket követi a Szövetség, magyarok, nemzetiségek, régiók 12 mandátummal. A Smer -SD és a Sme rodina koalíciónak 5 képviselője van, a KDH-nak 4 képviselője. Az SaS, a PS, a Dobrá Voľba a umiernení koalíciót összesen 3 képviselő, valamint a párt polgármesterei és független jelöltei képviselik. A Hlas-SD-nek és az OĽaNO, Za ľudí, a Zmena zdola, a Szlovák Demokratikus Unió és a Nova koalíciójának egyenként két képviselője van. Az SNS, az OKS és az Spolu-OD, DS, Šanca és ODS koalíció egy-egy képviselővel képviselteti magát a padsorokban. A területi képviselők legközelebb december 19-én, hétfőn 9:00 órakor ülnek össze a KSK közgyűlésének rendhagyó ülésén a megyei önkormányzat konferenciatermében.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?