Régió

Hamarosan nyit a Simon-Júda vásár

Párkány | Ötszáznegyven árus, 150 kézműves, több mint két kilométer hosszú eladott standhely. Október 10-én, csütörtökön 11 órakor nyitják meg Párkányban a 473. Simon-Júda vásárt. Október kilencedikén éjféltől október 14-e éjfélig lezárják a városközpontot.
Buchlovics Péter

2019. október 7. 11:30

Simon-Júda vásár
- Buchlovics Péter felvétele

A Simon-Júda egyes szektorainak elhelyezkedése és a standok bérleti díja idén sem változik, a vásárra ötszáznegyven árus érkezik, Párkány eddig több mint két és fél kilométer hosszú standhelyet adott bérbe.

„A vásári helyeket három napra kellett megvenni, a Fő utcán 5 euró 50 cent egy négyzetméter egy napra, az étkezőszektorban az egységár 7,30 euró egy négyzetméter naponta, illetve a másik szektorban, az állomás felé 3 euró 50 cent”

– mondta el Sipos István, a városháza szakelőadója.

A kézművesek idén is a korzón árulják portékájukat – 150 kézműves érkezik a vásárra, további hetven-nyolcvanat más szektorba kellett irányítani helyszűke miatt. A bérbe adott helyeket Párkány már jóval korábban meghirdette, bevált az elektronikus regisztráció, az árusok interneten is megvehették a helyüket. A tavaly kiadott helyet is meg lehetett vásárolni megadott határidőig, ha addig az ügyfél nem jelentkezett, a helyet kiadták másnak.

Több parkolóhely lesz

„Fő parkolóhely rögtön a Sobieski utca bal oldalán, a Baróti útnál is lesz, a Sobieski utca jobb oldalán lesz egy parkolóhely, a Vadas Kft. területének hátsó részén is parkolhatnak az autósok. Úgy gondolom, a látogatók számához képest lehetetlen mindenki számára parkolóhelyet biztosítani, ezért kérjük a látogatókat, óvatosan vezessenek, legyenek türelmesek egymáshoz, és tartsák be a rendőrség utasításait” – taglalta az osztályvezető. A Simon-Júdán megerősített rendőri jelenléttel, adóhivatali és köztisztasági ellenőrzéssel is számolni kell, a városháza több tucat mobil toalettet és mosdót is kihelyez. Vásárnyitás október tizedikén, csütörtökön délelőtt 11 órakor, vásárzárás október 13-án, vasárnap 15 órakor – jó időben vasárnap délután ötkor zárják a Simon-Júdát.

Lezárások, elterelések

A Simon-Júda vásár miatt a Zselízről Párkányba tartó kamionforgalmat Köbölkút irányába terelik el.

A vásár ideje alatt a következő szakaszok és utcák lesznek lezárva Párkányban: október 9., szerda éjféltől a Fő utca, a korzó, a Tűzoltó utca a Fő utcától a kertek melletti kereszteződésig, a Szent Imre tér, a Szent István utca a Fő utcától a Bem utcáig, a Komenský utca a Bél Mátyás utcai letérőig, a Nánai út a körforgalomtól a Diófa és a Kaszárnya utcákig. Az autóbusszal utazók figyelmébe ajánljuk, hogy a Simon-Júda idején a Bocskai utcai (Aquario üzletközpont melletti) buszmegálló, a Fő utcai, postai, valamint a Nánai úti, a kaszárnyák melletti, az I-es lakótelep és Kotva megállók nem szolgálják ki az utasokat. A DP Market mellett lesz ideiglenes buszmegálló.

Az autóbuszok útvonala is megváltozik a lezárás alatt.

Helyközi járatok útvonala

A Muzsla, Komárom és Köbölkút, Érsekújvár, Nyitra irányába induló, valamint a Kéménd, Zselíz, Garamkövesd, Ipolyság irányából érkező helyközi autóbuszok az Autóbuszmegálló–Öreg lakótelep–DP Market (ideiglenes megálló)–Körzeti Hivatal–Papírgyár–Vasútállomás útvonalon közlekednek. A Muzsla, Komárom és Köbölkút, Érsekújvár, Nyitra irányából érkező, valamint a Kéménd, Zselíz, Léva és a Garamkövesd, Ipolyság irányába induló helyközi autóbuszok pedig a Vasútállomás–Papírgyár–Körzeti Hivatal–Öreg lakótelep–Billa–Autóbuszmegálló útvonalon közlekednek az érvényes menetrend szerint.
Az autóbuszok Nána, Kéménd, Zselíz, Léva irányába a Bekötő úton közlekednek, így a lezárás ideje alatt egyik irányban sem szolgálják ki a Kaszárnya, a Nánai út és a Fő utca, posta/Bocskai utca megállókat.

Nemzetközi buszjáratok

Az autóbuszjáratok Esztergom irányába a Vasútállomás–Teraszok II. lakótelep–Teraszok I. lakótelep–Rendelőintézet–Jesenský utca–Autóbusz-megálló–Mária Valéria híd útvonalon közlekednek az érvényes menetrend szerint.

Helyi buszok útvonala

Az 1-es sz. helyi autóbusz a következő útvonalon közlekedik: Vasútállomás–Comenius utca–Öreg iskola–(a Svätopluk utcán keresztül)–Teraszok II. lakótelep–Teraszok I. lakótelep–Rendelőintézet–Jesenský utca–Városi Hivatal–Autóbusz-megálló–Jesenský utca–Rendelőintézet–Teraszok I. lakótelep–Teraszok II. lakótelep–Bérespart–Újtemető utca–Gyártelepi út–Vasútállomás az ideiglenes menetrend értelmében.

A 2-es sz. helyi autóbusz a következő útvonalon közlekedik: Vasútállomás–Gyártelepi út–Újtemető utca–Bérespart–Teraszok II. lakótelep–Teraszok I. lakótelep–Rendelőintézet–Jesenský utca–Városi Hivatal–Autóbusz-megálló–Jesenský utca–Öreg lakótelep, DP Market (ideiglenes megálló)–Teraszok I. lakótelep–Teraszok II. lakótelep–(a Svätopluk utcán keresztül)–Öreg iskola–Comenius utca–Vasútállomás az ideiglenes menetrend értelmében.
A lezárás ideje alatt az 1-es és a 2es autóbusz nem szolgálja ki az Autósiskola; Vadas-megálló; Fő utca, posta; Bocskai utca; Öreg lakótelep, Kotva megállókat.

A 3-as sz. helyi autóbusz az ideiglenes menetrend értelmében közlekedik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A teljes Gorilla-hangfelvétel a média kezébe juthatott

Frissítve

VIDEÓ: Matovič botrányt okozott Fico sajtótájékoztatóján

Olyan részeg volt, hogy nem vette észre a szembejövő kombájnt

GALÉRIA: Fehér lovon pózolt Kim Dzsong Un

A munkáltatóknak sem tetszik a jövő évi büdzsé

A búcsúzó Sabovčík: „Szaltó közben már nem lehet visszakozni”

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!