Régió

Hamarosan nyit a Simon-Júda vásár

Párkány | Ötszáznegyven árus, 150 kézműves, több mint két kilométer hosszú eladott standhely. Október 10-én, csütörtökön 11 órakor nyitják meg Párkányban a 473. Simon-Júda vásárt. Október kilencedikén éjféltől október 14-e éjfélig lezárják a városközpontot.
Buchlovics Péter

2019. október 7. 11:30

Simon-Júda vásár
- Buchlovics Péter felvétele

A Simon-Júda egyes szektorainak elhelyezkedése és a standok bérleti díja idén sem változik, a vásárra ötszáznegyven árus érkezik, Párkány eddig több mint két és fél kilométer hosszú standhelyet adott bérbe.

„A vásári helyeket három napra kellett megvenni, a Fő utcán 5 euró 50 cent egy négyzetméter egy napra, az étkezőszektorban az egységár 7,30 euró egy négyzetméter naponta, illetve a másik szektorban, az állomás felé 3 euró 50 cent”

– mondta el Sipos István, a városháza szakelőadója.

A kézművesek idén is a korzón árulják portékájukat – 150 kézműves érkezik a vásárra, további hetven-nyolcvanat más szektorba kellett irányítani helyszűke miatt. A bérbe adott helyeket Párkány már jóval korábban meghirdette, bevált az elektronikus regisztráció, az árusok interneten is megvehették a helyüket. A tavaly kiadott helyet is meg lehetett vásárolni megadott határidőig, ha addig az ügyfél nem jelentkezett, a helyet kiadták másnak.

Több parkolóhely lesz

„Fő parkolóhely rögtön a Sobieski utca bal oldalán, a Baróti útnál is lesz, a Sobieski utca jobb oldalán lesz egy parkolóhely, a Vadas Kft. területének hátsó részén is parkolhatnak az autósok. Úgy gondolom, a látogatók számához képest lehetetlen mindenki számára parkolóhelyet biztosítani, ezért kérjük a látogatókat, óvatosan vezessenek, legyenek türelmesek egymáshoz, és tartsák be a rendőrség utasításait” – taglalta az osztályvezető. A Simon-Júdán megerősített rendőri jelenléttel, adóhivatali és köztisztasági ellenőrzéssel is számolni kell, a városháza több tucat mobil toalettet és mosdót is kihelyez. Vásárnyitás október tizedikén, csütörtökön délelőtt 11 órakor, vásárzárás október 13-án, vasárnap 15 órakor – jó időben vasárnap délután ötkor zárják a Simon-Júdát.

Lezárások, elterelések

A Simon-Júda vásár miatt a Zselízről Párkányba tartó kamionforgalmat Köbölkút irányába terelik el.

A vásár ideje alatt a következő szakaszok és utcák lesznek lezárva Párkányban: október 9., szerda éjféltől a Fő utca, a korzó, a Tűzoltó utca a Fő utcától a kertek melletti kereszteződésig, a Szent Imre tér, a Szent István utca a Fő utcától a Bem utcáig, a Komenský utca a Bél Mátyás utcai letérőig, a Nánai út a körforgalomtól a Diófa és a Kaszárnya utcákig. Az autóbusszal utazók figyelmébe ajánljuk, hogy a Simon-Júda idején a Bocskai utcai (Aquario üzletközpont melletti) buszmegálló, a Fő utcai, postai, valamint a Nánai úti, a kaszárnyák melletti, az I-es lakótelep és Kotva megállók nem szolgálják ki az utasokat. A DP Market mellett lesz ideiglenes buszmegálló.

Az autóbuszok útvonala is megváltozik a lezárás alatt.

Helyközi járatok útvonala

A Muzsla, Komárom és Köbölkút, Érsekújvár, Nyitra irányába induló, valamint a Kéménd, Zselíz, Garamkövesd, Ipolyság irányából érkező helyközi autóbuszok az Autóbuszmegálló–Öreg lakótelep–DP Market (ideiglenes megálló)–Körzeti Hivatal–Papírgyár–Vasútállomás útvonalon közlekednek. A Muzsla, Komárom és Köbölkút, Érsekújvár, Nyitra irányából érkező, valamint a Kéménd, Zselíz, Léva és a Garamkövesd, Ipolyság irányába induló helyközi autóbuszok pedig a Vasútállomás–Papírgyár–Körzeti Hivatal–Öreg lakótelep–Billa–Autóbuszmegálló útvonalon közlekednek az érvényes menetrend szerint.
Az autóbuszok Nána, Kéménd, Zselíz, Léva irányába a Bekötő úton közlekednek, így a lezárás ideje alatt egyik irányban sem szolgálják ki a Kaszárnya, a Nánai út és a Fő utca, posta/Bocskai utca megállókat.

Nemzetközi buszjáratok

Az autóbuszjáratok Esztergom irányába a Vasútállomás–Teraszok II. lakótelep–Teraszok I. lakótelep–Rendelőintézet–Jesenský utca–Autóbusz-megálló–Mária Valéria híd útvonalon közlekednek az érvényes menetrend szerint.

Helyi buszok útvonala

Az 1-es sz. helyi autóbusz a következő útvonalon közlekedik: Vasútállomás–Comenius utca–Öreg iskola–(a Svätopluk utcán keresztül)–Teraszok II. lakótelep–Teraszok I. lakótelep–Rendelőintézet–Jesenský utca–Városi Hivatal–Autóbusz-megálló–Jesenský utca–Rendelőintézet–Teraszok I. lakótelep–Teraszok II. lakótelep–Bérespart–Újtemető utca–Gyártelepi út–Vasútállomás az ideiglenes menetrend értelmében.

A 2-es sz. helyi autóbusz a következő útvonalon közlekedik: Vasútállomás–Gyártelepi út–Újtemető utca–Bérespart–Teraszok II. lakótelep–Teraszok I. lakótelep–Rendelőintézet–Jesenský utca–Városi Hivatal–Autóbusz-megálló–Jesenský utca–Öreg lakótelep, DP Market (ideiglenes megálló)–Teraszok I. lakótelep–Teraszok II. lakótelep–(a Svätopluk utcán keresztül)–Öreg iskola–Comenius utca–Vasútállomás az ideiglenes menetrend értelmében.
A lezárás ideje alatt az 1-es és a 2es autóbusz nem szolgálja ki az Autósiskola; Vadas-megálló; Fő utca, posta; Bocskai utca; Öreg lakótelep, Kotva megállókat.

A 3-as sz. helyi autóbusz az ideiglenes menetrend értelmében közlekedik.

Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Igor Matovič

Hétfőn újabb lazításokról dönthetnek

A Nemzeti Összetartozás Emlékhelye (Fotók: Steindl Imre Program, Facebook)

Soknyelvű ország – egynyelvű álom és emlék(mű)

Derzsi Réka

Prágai lakos, öt nyelven játszik

SpaceX

Sikeresen dokkolt a Nemzetközi Űrállomáson a SpaceX űrhajója

gygy

Gyógyüdülés járvány idején

Etrekarcsa

Áldásosztó Jézus szobra az etrekarcsai parkban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.