Régió

Görkorcsolyázók és kerékpárosok lepték el a Vág partját

Komárom | A kora délutáni húszfokos melegben ellepték a komáromi Kabátfalu városrésznél lévő töltést a kirándulók. Magányos görkorcsolyázókkal és kerékpárosokkal találkoztunk, vagy olyan szülőkkel, akik a gyerekeiket vitték ki sportolni a szabadba.
ÚJ SZÓ-ÖSSZEFOGLALÓ

2020. április 9. 15:01

Komárom
- Száz Ildikó felvétele

A Vágnál és a közeli vízgyűjtő kanálisnál egy-egy horgász vert tanyát, betartva a tisztes távolságot. Akadt védőmaszkot viselő és maszk nélküli, a mellette tekerő párjával beszélgető kerékpáros is. A futók többnyire maszk nélkül futottak, de nem érintkeztek senkivel. Nem volt példa arra sem, hogy leálltak volna beszélgetni, üdvözölni egymást az emberek. A töltésen találkoztunk a nyolcvanas éveiben járó komáromi Jankó Tiborral, aki elmondta, gyógyítónak tartja az ébredő természetet, jólesően gyönyörködik benne. A ma már egyedül élő özvegy férfi számára szokatlan lesz az idei húsvét, mert az ünnepeket rendszerint Münchenben, a lánya családjánál szokta tölteni. Most sajnos nem teheti. Az idős kerékpáros elmondta, a környezetében fegyelmezettek a lakók, mindenki betartja a tisztes távolságot, és körültekintően viselkednek egymással szemben. A minap annak örültek, hogy a lakóház melletti fákra visszatértek a mókusok. Kabátfalun a legtöbb kiskertben palántákat, virágokat ültettek, füvet nyírtak, vagy pihentek és napoztak az emberek. Néhány telken csak a ház tulajdonosa munkálkodott, de más parcellákon sem láttunk nagyobb csoportosulást, elsősorban középkorú házaspárok töltötték az időt a kiskertekben.

A komáromi Duna-szakasznál napközben nem volt tömeg. A Komáromhoz tartozó, Örsújfalunál csak néhány sétáló vagy parton üldögélő ember bukkant fel, de hasonló volt a helyzet Csallóközaranyosnál vagy Izsánál is. Hozzá kell tenni, a Duna mentén az egyes településeknél a több kilométer hosszú partszakaszokon nem nehéz üres helyeket találniuk a kirándulóknak, könnyen elkerülhetik egymást. 
Egyelőre nem lepték el a Dunához közeli víkendtelepeket, Virtet vagy Dunaradványt sem a közelebb, sem a távolabb – Pozsonyban vagy Észak-Szlovákiában – élő tulajdonosok, nem „özönlöttékˮ még el ezeket az ingatlanokat. Úgy tűnik, komolyan vették a kijárási tilalmat, hiszen az itt tapasztalható mozgás szokványosnak mondható.

(száz, vp)

Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Már Szlovákia is megindult a lejtőn

Már Szlovákia is megindult a lejtőn

Kormányellenes tüntetés volt Pozsonyban

Kormányellenes tüntetés volt Pozsonyban

George Floyd

Világszerte tömegek tiltakoztak a rasszizmus ellen

Szupergyors internetet hoz az 5G

Szupergyors internetet hoz az 5G

Bundesliga – Leverkusenben is nyert a Bayern München

Bundesliga – Leverkusenben is nyert a Bayern München

Két új fertőzöttet és egy gyógyultat sem azonosítottak

Két új fertőzöttet azonosítottak pénteken

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.