Generációváltás a Szlovák Vöröskereszt kürti szervezetében

Szulcsán Tamás felvétele
Kürt |

Tisztújítás zajlott múlt hétvégén a Szlovák Vöröskereszt Kürti Alapszervezetében, az évzáró keretében jutalmazták a véradókat. Horváth Mária, a Szlovák Vöröskereszt helyi szervezetének vezetője és újraalapítója már a jövőnek szólt: az új tagoknak, a fiataloknak, a változásnak és a friss szemléletnek.

Kifejezte abbéli reményét, hogy az örökösök – akik már kipróbálták magukat és összerázódtak a szárnyai alatt – újult erővel vetik bele magukat a feladatokba, és kívánta, legyen elég erejük a további munkához. Kovács Viktória, a frissen megválasztott alelnök ismertette a vezetőség további tagjait. Varga Bianka jegyzőkönyv vezetőt, Húska Tóth Zsuzsanna hitelesítőt és nem feledkezett meg a régiekről sem, tisztelegtek az egykori tagok előtt. Ďurás Márk atya megáldotta az új vezetést. Kasnyík Klaudia a helyi szervezet új elnöke kitért az elmúlt esztendők eredményeire, beszámolt a tagok növekedő létszámáról. Szólt továbbá az elnök asszony az egészségügyi képzésekről és az adománygyűjtésekről. Vázolta az elnökségre háruló jövőbeni feladatokat és megköszönte a támogatók példaértékű munkáját. Téglás János polgármesterrel együtt jutalomba részesítette a leköszönő tagokat. A kitüntetettek egyike volt Téglás Ilonka néni, egykori alapító és elnök, aki tevékeny részt vállalt a szervezet 1950-es alapításában. Díjazták az első váradókat és a jubilánsokat. A jelenlévő, Kňazovický-érmes Hatala Lajos több, mint százszor adott vért.

Kaszás Dávid

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?