Régió

GALÉRIA: Kisiklott egy tehervonat Kassa határában

Alsóhutka | Péntek reggelre virradóra súlyos vasúti baleset történt Kassa határában, az Alsóhutkához közeli széles nyomtávú vágányon. A tehervonat mozdonyvezetőjét a tűzoltók mentették ki.
Németi Róbert

2018. november 2. 10:00

A szerelvény kisiklott és a villanyoszlopnak ütközött (A fotók szerzője: Marek Jaszay)

A tehervonat tudomásaink szerint Ukrajna felé tartott, meg nem erősített információink szerint a vagonok üresek voltak. Ahogy azt a helyszínre riasztott tűzoltók elmondták, eddig ismeretlen okok miatt a tehervonat nagyjából reggel hat óra tájékában letért a vágányról és a sínek melletti villanyoszlopnak ütközött. A kisiklott szerelvény csak néhány métert csúszott, de az oszlopot teljesen tönkretette. A mentőegységeket perceken belül a helyszínre riasztották, akik kiérkezésükkor azonnal megkezdték a vezetőfülkébe szorult mozdonyvezető kiszabadítását. Ahogy azt egy neve elhallgatását kérő vasúti alkalmazottól megtudtuk, a mozdonyt a Cargo Slovakia teherfuvarozó vállalat egyik mátyóci munkatársa vezette. Az eddigi információk szerint a mozdonyvezetőt rövid időn belül kiszabadították, nem szenvedett életveszélyes sérüléseket.

A műszaki mentés miatt valószínűleg egész nap fennakadások várhatók, de

mivel a baleset csak a teherszállításra használt vonalon történt, a Tiszacsernyő és Kassa közötti személyvonatok közlekedése nincs korlátozva.

Ahogy azt Martina Pavliková, a Szlovák Vasúttársaság (ŽSR) szóvivője lapunknak elmondta, a baleset során komoly károk keletkeztek, és a műszaki mentés miatt legalább 24 órára szünetelni fog a forgalom a szóban forgó szakaszon.

Galéria
gallery-image-1
gallery-image-2
gallery-image-3
gallery-image-4
+2
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A sárosfai gáz nyomában

A D4-es és az R7-es építése miatt további forgalomkorlátozással kell számolni

Kevesebb mint hét évre ítélték a chicagói rendőrt, aki 16 lövéssel ölt meg egy afroamerikai tinédzsert

A hejcei légi katasztrófa áldozataira emlékeztek

Mistrík, Čaputová és Mikloško Šefčovič és a Smer összefonódására figyelmeztetnek

Közel 200 Fidesz-ellenes tiltakozás lesz

Legfrissebb galériák
Olvasta már?