Régió

GALÉRIA: Egzotikus állatokkal teli oázis Kassán

Kassa | Évtizedek óta nem használható a Barca városrészben lévő aluljáró, mert félméteres víz áll benne. Mivel az évek során senki sem talált megoldást a problémára, egy művész vette a kezébe az ügyet.
Németi Róbert

2018. november 9. 16:46

- Németi Róbert felvétele

A Kapitán Nálepka néven ismert művész elmondta, a felgyülemlett vizet nem tudja eltüntetni, ezért olyan módszert alkalmaz, amihez a legjobban ért. „Az ötlet nagyjából egy évvel ezelőtt pattant ki a fejemből. Hosszú évek óta ismerem ezt a helyet, gyermekkoromban mindig itt játszottam, ezért is találtam ki, hogy a koszos, büdös aluljárót a város egyik látványosságává varázsolom. Méghozzá úgy, hogy a városnak egy fillérébe sem kerül” – mondta a művész. A több tíz méter hosszan nyúló kép megalkotásán napokon át dolgozott. Mivel az aluljárót senki sem használja, a művész nyugodtan alkothatott. A falak kidekorálásához senkitől sem kért engedélyt, de elmondta, szerinte nem is volt rá szükség. „Nem hinném, hogy törvénybe ütköző dolgot tettem volna. Az oázist egy fordított grafika nevű eljárással készítettem, ami annyit jelent, hogy a betonfalakon felgyülemlett koszt drótkefével lecsiszoltam, így hozva létre az alakokat. Festéket nem használtam. Közel húsz éve áll a víz az aluljáróban. Mivel az emberek elkerülik ezt a helyet, a természet visszafoglalta a területet” – közölte lapunkkal Kapitán Nálepka, aki abban reménykedik, hogy a betonba csiszolt állatok még sokáig az oázisnál maradnak. „Évek óta beszélnek arról, hogy az aluljárót egyszer kiszárítják és kitisztítják, én azonban azt hiszem, az alkotásom még húsz évig biztosan ott marad” – zárta a street art művész.

 

Galéria
gallery-image-1
gallery-image-2
gallery-image-3
gallery-image-4
+8
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Oszlopnak ütközött egy szlovákiai turistabusz Budapesten

VIDEÓ: centikkel kerülték el a hegyről lezúduló sziklák az autót

Tragikus baleset a Dunaszerdahelyi járásban: egy férfi meghalt, egy nő súlyosan megsérült

Istentisztelet közben szakadt le egy templom teteje, többen meghaltak

Trump: a Mueller-jelentés egyes megállapításai "marhaságok"

Mentőhelikopter szállította kórházba a motorost

Legfrissebb galériák
Olvasta már?