Régió

Fülek komoly beruházásokat tervez a parkban és a temetőben

A városi képviselő-testület jóváhagyta a decemberi testületi ülésen a város 2021-es költségvetését. A beruházási tervek jegyzékében erre az évre a köztemetőt érintő széles körű munkálatok, és a városi park régen várt körbekerítése szerepelnek.
ÚJ SZÓ ONLINE

2021. január 28. 10:25

fülek park
Kép: Füleki Városi Hivatal

Az önkormányzat az idén komoly beruházás megvalósítására készül a városi temetőben és a parkban. Amint arról Agócs Attila polgármester tájékoztatott, mindkét projekt a város saját pénzforrásaiból lesz finanszírozva. „Az utóbbi években olyan projektekre összpontosítottunk, melyekre támogatást lehetett lehívni, és általuk jelentős mértékben beindítani a város fejlesztését. Mivel a 2020-as évben lényegében véve sikerült befejeznünk az összes megkezdett nagy projektet, az aktuális évben azokat célozzuk meg, melyekre nem lehet támogatást szerezni. Törlesztjük az „adósságunkat“ ez irányban, és beruházunk a saját kasszánkból“ ‒ fejtette ki a polgármester.

A legégetőbb problémának a városvezetés a városi park gyakran felvetődő biztonságát és a temető járdáinak állapotát értékelte. Felújításuk már 2020-ban is tervezve volt, de a koronakrízis miatt a város kénytelen volt erre az évre elhalasztani a megvalósítását. A polgármester szerint a tervükben szerepel a temető régi részében található összes járdának és a parkolótól a halottasházig vezető útnak az újraaszfaltozása. „Azonkívül teljesen felújítjuk a gyalogosoknak szolgáló bejáratot, amely ma siralmas állapotban van“magyarázta, hozzátéve, hogy több mint 2300 négyzetméternyi felület kap új aszfaltborítást, felújítják a lépcsőket, korlátokat telepítenek, és a kerítést is helyreállítják. A projekt összköltségei megközelítőleg 49 ezer euróra becsülhetők.

A másik fontos projekt, az egész városi park körbekerítése, az éjszakai vandalizmusnak és az alkalmazkodni nem képes lakosok, illetve fiatalok csoportosulásának problémáját hivatott megoldani. „Hosszasan vitattuk, hogyan lehetne ezt a problémát orvosolni, és arra a következtetésre jutottunk, hogy leghatékonyabb az lesz, ha körbekerítjük a parkot, és éjszakára zárni fogjuk úgy, ahogy azt teszik más városokban is“ mondta el a polgármester, azzal, hogy mintegy 1,4 kilométer hosszú kerítést kell építeni kerítéselemek felhasználásával. „Kivételt képez a park Sznf utca és gimnázium melletti része. Ebben a részben historizáló kerítés megvalósítása mellett döntöttünk, amely a múltat idéző kovácsolt elemek és falazott oszlopok együtteséből áll. Két kovácsolt kapu is kerül ide, mégpedig a kastély mindkét oldalára“ ‒ egészítette ki. Három további bejárat található majd a „parki presszónál“, a vasút- és buszállomásnál. A park körbekerítése kb. 140 ezer euróba fog kerülni, s így az év egyik legnagyobb beruházása lesz. „Ha nem szöknek fel az árak a beszerzés és a megvalósítás során, mindkét projektet befejezzük még ebben az évben“ ‒ zárta szavait a polgármester.

Támogassa az ujszo.com-ot

Az elmúlt időszakban arra kértük olvasóinkat, járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez annak érdekében, hogy a jelentős költségekkel járó hiteles, megbízható hírszolgáltatást hosszú távon biztosítani tudjuk.

Köszönjük a pozitív fogadtatást. Jó érzés tudni, milyen sokan tartják fontosnak a független, magyar nyelvű újságírás fennmaradását Dél-Szlovákiában, és milyen sokan szeretik az Új Szót.

A beérkezett támogatások lehetővé tették, hogy új munkatárssal bővítsük az ujszo.com professzionális csapatát, fejlesszük szolgáltatásainkat, növeljük az ügyeletben töltött órák számát. Nagyszerű eredmény ez olyan gazdasági környezetben, ahol a fejlesztések helyett a költségek visszafogása került sok helyen célkeresztbe.

Hálásak vagyunk eddigi támogatásaikért, és kérjük, továbbra is segítsék az ujszo.com fejlesztését. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Népszámlálás: házról házra a kérdezőbiztossal

Népszámlálás: házról házra a kérdezőbiztossal

Döntetlenezett a DAC Trencsénben, a gálázó Slovan a bajnok

Döntetlenezett a DAC Trencsénben, a gálázó Slovan a bajnok

Óriási csatában győzött a HC DAC, ott vannak a döntőben

Óriási csatában győzött a HC DAC, ott vannak a döntőben

Komárom

Folytatódik az EuroVelo 6 építése a Duna magyarországi oldalán

Izrael

Több európai fővárosban tüntettek az izraeli légicsapások ellen

csaló hívás bank

Ne vegye fel! Nem a bank, a csalók hívják!

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.