Régió

Fröccsnapi vigadalom Szímőn

Száz Ildikó

2015. augusztus 28. 11:03

Szímő | Hangulatos programot kínál mára és holnapra az érsekújvári járásbeli Szímő önkormányzata.
Negyedszer rendezik meg a Fröccsnapokat a Vág menti településen. Jedlik Ányos, a dinamó, a forgony, az elektromos kocsi és számos más találmány megalkotójának nevéhez fűződik a szikvíz – szódavíz – felfedezése és az első fröccs elkészítése.
 
A Jedlik Ház szabadtéri színpadát a nyitónapon a rock zenekarok veszik birtokukba, 17 órakor a Joint Venture, 19 órakor a História zenekar, 21 órakor a Beatrice, 23 órakor az Iný Štýl koncertjére várják a vendégeket. Holnap 11 órakor gulyásfőző versennyel indul a nap, 13 órakor tartják a helyi és a régióbeli előadók, hagyományőrző csoportok műsorát. Fellép a szímői Bombicz Ferenc, a helyi Rozmaring, a Búzavirág és a Dance csoport, bemutatkoznak műsorukkal a szímői óvodások, valamint az érsekújvári Matičiarik együttes. A karatebemutató után Varga Lujza és Langer Vanda táncprodukcióját, majd Ervin és a vokál fellépését láthatja a közönség. A magyarországi Nagykőrösről érkező Kiss Zsolt adja elő Szímő himnuszát, majd 16.30-kor keverik a 215 literes óriásfröccsöt, amivel újabb rekordot szeretnének dönteni Jedlik Ányos születésének 215. évfordulója alkalmából. Bernáth Tamás színész műsora után kiértélik a főzőversenyt, majd nótaest és Mário Kováč táncműsora következik. Zséda 21.30-kor lép színpadra, 23 órától az Irigy Hónaljmirigy szórakoztatja a közönséget.
[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"199725","attributes":{"alt":"","author":"","class":"media-image","height":"302","title":"","typeof":"foaf:Image","width":"480"}}]]
Bób János, Szímő polgármestere elmondta, a Fröccsnapok vendége lesz Tab és Mosonszolnok küldöttsége, valamint Kocsis István, a magyarországi Jedlik Ányos Társaság elnöke. A főzőversenyt Varga Lajos, a Magyar Szikvízgyártók Jedlik Ányos Lovagkeresztjének elnöke értékeli ki. A látogatókat borutcába, mohácsi busójárásra, a gyerekeket alkotóműhelybe és játszóházba várják a szervezők.
 
Az Új Szó a rendezvény médiapartnere.
 
 
Önnek ajánljuk