Felújítják a Füleki Városi Hivatal épületét, az irodákat elköltöztették

Folytatódik a füleki városháza felújítása

Kiköltöztek az irodák a Füleki Városi Hivatal épületéből. A történelmi épület átfogó felújítását tervezi a város, a munka előreláthatóan több mint egy évig fog tartani – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Mikuš Kovács Klaudia, a város szóvivője.

A hivatalokat az építkezés idejére a város négy pontjára költöztették át. Azokat az osztályokat, amelyeket az ügyfelek a leggyakrabban keresnek fel, a Szabadság térre (Námestie slobody), a városi kulturális központ épületébe költöztették. A földszinten működik az ügyfélközpont és az anyakönyvi hivatal, az első emeleten az oktatási, kulturális és sportosztály és a bérszámfejtő részleg, valamint a gazdasági, vagyoni és adóügyi osztály.

A hivatal többi munkatársa a Püspöki (Biskupská) úti inkubátorházban dolgozik. Itt található az iktatóiroda, az igazgatási osztály, az építési, környezetvédelmi és fejlesztési stratégiai osztály összes részlege, valamint a polgármesteri hivatal. Az alpolgármester irodája a futballstadion adminisztratív épületében van, a főellenőré a városi rendőrség épületében.

A városi hivatal épületének felújítására mintegy 2,5 millió eurós támogatásra pályázik a város a helyreállítási alapból, a projekt a végső elbírálás szakaszában van.

„Ha nem merülnek fel váratlan bonyodalmak, akkor várhatóan jóváhagyják a támogatást. Ha a pályázat sikeres lesz, áprilisban át kell adnunk a területet a kivitelezőnek, ezért már megkezdtük az előkészületeket. Ha a projekt a tervek szerint halad, legalább másfél évig fog tartani a munka" – mondta Agócs Attila, Fülek polgármestere.

A füleki városháza épületét 1911-ben kezdték építeni, és egy évvel később adták át. A szecessziós stílusban emelt épületet Schmidt Pál és Jakab Pál losonci építész tervezte. A jelenlegi felújítás fő célja az energiahatékonyság javítása. Az épület már évek óta rossz állapotban volt, nedvesedtek a falak, a tető állapota is leromlott, a fűtésrendszer elavult, az épület általános energiatakarékossága nem volt megfelelő.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?