Régió

Felfüggesztett börtönbüntetést kapott a választási urnát ellopó képviselő

Az Eperjesi Járásbíróság hétfőn egy éves szabadságvesztésre ítélte a megyei választási incidenst okozó 43 éves helyi képviselőt, amelynek végrehajtását két évre felfüggesztette. Az ítélet jogerős.
TASR

2019. március 18. 12:14

- Somogyi Tibor felvétele

„Az Eperjesi Járásbíróság előkészítő eljárásokért felelős bírója szupergyors eljárás keretén belül egy éves szabadságvesztésre ítélte a bűnöst, amelyet két évre felfüggesztett" – nyilatkozta a TASR-nek Ivana Petrufová bírósági szóvivő

Az eperjesi járásbeli Megye községben a választási incidens miatt szombaton több mint egy óráig zárva volt a választókörzet szavazóhelyisége. Egy férfi belépett a választóhelyiségbe, megfogta az urnát, és kiszaladt vele.

Földhöz vágta, és mivel papírból van, szétrepült. Az urna tönkrement, a szavazólapok szétszóródtak. A rendőrség vasárnap (3. 17.) választás előkészítésének és menetének akadályozása miatt indított eljárást a férfi ellen.

Eduard Bárány, az Állami Választási és a Politikai Pártok Finanszírozását Ellenőrző Bizottság elnöke szerint nem történt visszaélés a szavazatokkal, amit a választóurna tartalmának ellenőrzése is megerősített. Az államfőválasztás első köre a községben az incidens miatt 23:16-ig tartott.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Kettős termékminőség: akár 2 millió euró is lehet a büntetés

Kihelyezett kiállítások Taksonyon és Tallóson

50 ezer eurót szavazhatunk meg az emlékművek felújítására

Pellegrini a beruházásokról is tárgyalni fog a japán miniszterelnökkel

A rendőrség érdekházasságokat leplezett le a nyitrai régióban

Hatalmas kárt okoztak a kürti gazdáknak

Legfrissebb galériák
Olvasta már?