Régió

Fejlesztési fórumot szerveztek az Ung-vidék központjában

Nagykapos | A héten az Ung-vidék központjában működő magyar közösségi ház adott otthont a Nemzetstratégiai Kutatóintézet (NSKI), valamint a Nagykapos és Vidéke Társulás által szervezett Kárpát-medencei fejlesztési fórumnak.
Leczo Zoltán

2014. február 21. 19:02

A rendezvény kezdetén Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke a magyarországi intézet küldetéséről, valamint a nemzeti integráció folyamatának időszerű kérdéseiről tájékoztatott. Ezután Ginter Gábor, az NSKI referense a 2014–2020-as időszak európai uniós támogatási lehetőségeiről, Molnár György, az NSKI igazgatója a nemzeti integráció fejlesztési rendszeréről, Suhajda Attila, a kutatóintézet tanácsadója pedig a Kárpát-medencei szintű fejlesztési együttműködést támogató informatikai rendszerről tartott előadást. Gabri Rudolf, a magyar közösségi ház vezetője lapunknak elmondta, örül, hogy Komárom után a fórumsorozat következő helyszínéül Nagykapost választották, ahol a Nemzetstratégiai Kutatóintézet munkatársai a régió polgármestereivel, az egyházak képviselőivel, az oktatási intézmények és az önkormányzatok dolgozóival, valamint vidékfejlesztési szakemberekkel konzultálhattak az együttműködés lehetőségeiről, illetve egy szakértői és szervezeti adatbázis összeállításáról.
 
A Nagykapos és Vidéke Társulás magyarországi partnereivel együtt az elmúlt években például a megújuló energiákkal, a vidéki turizmus fejlesztésével és a felnőttképzéssel kapcsolatos projektjeinek megvalósításához jelentős összegű támogatást nyert el az európai uniós pénzalapokból, így a 2014–2020-as időszakban újabb pályázatok elkészítését tervezi. A szervezet ugyanakkor szívesen megosztaná tapasztalatait a Kárpát-medence különböző régióban működő hasonló társulásokkal, önkormányzatokkal, oktatási és kulturális intézményekkel, hogy azok a lehető leghatékonyabban használják ki a nemzeti és európai uniós támogatási formákat. A fórumsorozat következő állomása a kárpátaljai Beregszász lesz.
Önnek ajánljuk

Manipulálhatták a Špirko elleni vizsgálatot

Összecsaptak a rendőrök és a tüntetők Budapesten

GALÉRIA: Impozáns az új Slovan-stadion

Három év börtönre ítélték Michael Cohent, Donald Trump volt ügyvédjét

Megszavazta a magyar kormány a "rabszolgatörvényt"

Női kézilabda Eb - Legyőzte Romániát a magyar válogatott

Legfrissebb galériák
Olvasta már?