Februárban néhány napra ismét bezárhat az éjszakai orvosi ügyelet Vágsellyén

va
Vágsellye |

Februártól ismét veszélybe kerülhet az ambuláns sürgősségi osztály működése a járási székhelyen. Már tavaly év végén is nemegyszer előfordult, hogy csak a nővért találták a rendelőben a betegek, akiknek emiatt Nyitrára vagy Érsekújvárba kellett utazniuk.

Nyitra megyével egyelőre tizenkét orvos írta alá az együttműködési szerződést, öten kifogásokat emeltek a szerződés tartalma ellen. Nehezményezték, hogy az ügyeletet vállaló orvosok nem dönthetik el szabadon, melyik napokon dolgozzanak. Igor Klačko öt elégedetlenkedő kollégája nevében azt nyilatkozta a regionális televízió munkatársának, hogy ha nem tárgyalnak velük a szerződésben foglaltakról, előfordulhat, hogy február 9-én, 10-én, 19-én és 20-án zárva lesz az éjszakai ügyelet a gyerekek, és február 13-án, 15-án és 19-én a felnőttek számára. Jozef Belický, Vágsellye polgármestere, megyei képviselő szerint érthetetlen, hogy tizenkét orvos számára elfogadhatók a feltételek, és a sürgősségi betegellátó központ felszereltségét is jónak tartják, öt tiltakozó azonban nehezményezi, hogy nincs jól felszerelve a megye által felújított központ rendelője, ahol az éjszakai ügyeletes orvosok fogadják a betegeket. A legnagyobb gondot az okozza, hogy nincs laboratóriumuk, és nem tudják elvégezni az ultrahangos kivizsgálásokat sem. Belický ebben a hónapban kapott választ az egészségügyi minisztériumtól arra a panaszára, miért késnek annyit a gyorsmentősök. Belický négy konkrét esetre mutatott rá, valamennyi tavaly történt. Egy városi rendőrhöz kellett gyorsmentőt hívni, egy órát vártak, mire megérkezett a segítség. Egy agyvérzéses vágsellyei beteghez szintén késve, egy és negyed óra után érkeztek k. Panaszt tettek egy iskolás gyerek szülei is, akik az intézmény vezetőjével együtt egy órán át hiába vártak a mentőkre, végül kénytelenek voltak a beteget saját autójukkal a galántai kórházba szállítani. Vágsellye vezetése továbbította a panaszokat az Egészségügyi Ellátást Felügyelő Hivatal szakembereinek, ezt követően foglalkoztak a problémával az egészségügyi minisztérium szakemberei.

A válaszból kiderült, hogy a vágsellyei régió az egyik legtúlterheltebb, ezért rendszerint a beteg állapota szerint döntenek arról, mennyire sürgős a kiszállás. Belický szerint megoldást jelentene, ha másik mentővel szállítanák el az ellátott beteget a legközelebbi kórházba, és az a gyorsmentő, amelyen orvos is van, a város területén maradhatna.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?