Régió

Életmentésért kapott polgármesteri díjat az érsekújvári taxisofőr

Érsekújvár | Ünnepi önkormányzati ülést tartott kedden az érsekújvári képviselő-testület. Átadták a díszpolgári címet, valamint a Pro Urbe és a polgármesteri díjakat.
Száz Ildikó

2015. október 22. 14:26

Díszpolgári címet kapott az érsekújvári születésű Jozef Barcaj, a bellegszencsei (Podhájska) termálfürdő igazgatója a régióbeli idegenforgalom fellendítéséért.
 
In memoriam díszpolgárrá avatták Kassák Lajost, a magyar avantgárd jeles képviselőjét, az emléktáblát Magdaléna Klobučníková, a Zmeták Ernő Galéria igazgatója vette át. Pro Urbe díjat kapott a hármas évfordulót ünneplő Czuczor Gergely Alapiskola pedagógusközössége. František Daniel, a Háromhidak Polgári Társulás elnöke városmentő munkájáért, Marián Karvaj orvos, a Szent Erzsébet Egészségügyi és Szociális Munka Főiskola rektora szakmai érdemeiért kapott városi díjat. Ebben az elismerésben részesült a mintegy 180 személyt foglalkoztató Novofruct SK Kft. Újdonság, hogy minden jeles személyiséggel interjú készült, melyet az átadási ceremónia előtt levetítettek a közönségnek. „Mindannyiunk példaképei lehetnek az idei díjazottak, akik a szakmai és a társadalmi élet különböző területein tevékenykednek. Önfeláldozó munkájukkal, eredményeikkel járulnak hozzá városunk fejlesztéséhez” – mondta beszédében Klein Ottokár, Érsekújvár polgármestere. Polgármesteri díjat kapott Francisci Fedor, Érsekújvár első újszülöttje. Istenes Mária doktornő, az Érsekújvári Egyetemi Kórház és Rendelőintézet orvosát az emlőrákban szenvedők önsegélyező csoportjának alapításáért, sokéves szociális, kulturális és társadalmi munkájáért jutalmazták. Czanik Irén zenetanár – aki csaknem harminc évig volt a művészeti alapiskola igazgatója –, pedagógusi munkájáért vette át a polgármesteri díjat. Kitüntették továbbá Vass Róbert vállalkozót, a Globsec globális biztonsági konferencia szervezőjét, Struhár László úszómestert és vízimentőst, valamint Pavol Ženčárt, az atlétikai szakosztály sikeres versenyzőjét. Életmentésért kapott polgármesteri díjat Ľuboš Pallek taxisofőr, aki október elején az érsekújvári kórházba szállította egy utcai támadás áldozatát. A megkéselt férfi életét mentette meg azzal, hogy azonnal cselekedett.
 
Polgármesteri díjat kapott a 25 éve működő Oremus Pékség. Nagy Anita, a Regionális Nevelési és Szociális Központ igazgatója a fogyatékkal élő gyerekeket gondozók nevében vette át az elismerést. Önfeláldozó, életmentő munkájáért kapott polgármesteri díjat az Érsekújvári Egyetemi Kórház és Rendelőintézet gyorsmentőszolgálatának munkaközössége, csaknem huszonöt mentős vonult fel a színpadra, a csapat nevében Adriana Povinská orvos mondott köszönetet az elismerésért.
Önnek ajánljuk

Az EB büntetné Szlovákiát egy régi kartell miatt

Algériára új aranykor köszönthet

Čaputová: Nem megfelelő a fegyelmi bíróságok állapota

Frissítve

Elkezdődött Kočner és Rusko bírósági pere

Hyballa + Jedlička + Kalmár = 3 pont

Drága gyógyszerekért fizetünk fölöslegesen

Legfrissebb galériák
Olvasta már?