Együtt futottak a jövőért

Komárom |

<p>Mintegy háromszáz egyetemi hallgató, közép- és alapiskolás diák, valamint óvodás kapcsolódott be a Komáromi Egyetemi Napokon (KEN) keretében pénteken megtartott Futás a jövőért akcióba.</p>

A Sirály kollégiumtól induló hallgatókhoz a hagyományoknak megfelelően fokozatosan csatlakoztak az iskolások, az óvodások, a Klapka térre pedig már mindannyian közösön érkeztek. Az esemény azt jelképezi, hogy Komáromban az óvodától kezdve az egyetemig anyanyelvükön tanulhatnak a fiatalok. Tegnap hirdették ki a Selye szépe verseny győzteseit is, idén a hölgyek mellett első alkalommal fiúk is benevezhettek. A királynői korona Szedlák Ildikó fejére került, ő viselheti egy éven keresztül a Miss Selye címet, Mr. Selye pedig Németh Róbert lett.

Czibula Ádám, a jubileumi, 10. KEN sajtófelelőse sikeresnek értékelte az idei évfolyamot, amely több újdonságot is tartalmazott, és az elő- és utórendezvényekkel együtt több mint egy héten át tartott. „Új vezetősége lett a Selye János Egyetem Hallgatói Önkormányzatának, és amellett, hogy átvették a már jól bevált szakmai, sport- és szórakoztató programokat, az eddiginél jobban nyitottak a nagyközönség felé – mutatott rá Czibula Ádám. – Kemény Dénes, Világi Oszkár vagy éppen Gerendai Károly előadására a komáromiak közül is sokan kíváncsiak voltak. Azt tapasztaltuk, hogy idén a hallgatók is nagyobb számban látogatták az előadásokat, szinte valamennyi telt házas volt.”

A 10. KEN utóprogramjaként a hallgatók ma megemlékezést tartanak a felvidékről kitelepítettek emléknapja alkalmából: a Csemadok városi székházában Angyal Béla tart előadást.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?