Régió

Egyre több turista látogat Pozsonyba

Pozsony | Az utóbbi években folyamatosan nő a fővárosba látogató turisták száma. A tervek szerint az év végéig mintegy másfél millió látogatót fogadhatnak Pozsonyban.
Kiss Bartalos Éva

2017. november 4. 10:58

Az év első hét hónapjában nyolc százalékkal több turista látogatott Pozsonyba és közel hat százalékkal nőtt azok száma, akik az éjszakát is a fővárosban töltötték - olvasható a magisztrátus honlapján. Az adatbázisok szerint leginkább a csehországi turisták kedvelik a szlovák fővárost, de Németországból, Ausztriából, Nagy-Britanniából és Lengyelországból is egyre többen érkeznek Pozsonyba. Idén duplájára nőtt a Kínából és Izraelből utazó vendégek száma. A fővárosi idegenforgalmi ügynökség, a Bratislava Tourist Board (BTB) a nyár elejétől több európai nagyvárosban, a közösségi portálon és az interneten is reklámozta a főváros látnivalóit. „Az információs központokból szerzett adatok is a nyári idény sikerét igazolják. Május és szeptember között hatvannégyezer megrendelést teljesítettünk, ami több mint tizenegy százalékos növekedést jelent. Harmincnyolc százalékkal több városnézést szerveztünk. Harmadával többpozsonyi turistakártyát, vagyis Bratislava Cardot adtunk el, a háromnapos kedvezménykártya volt a legkeresettebb“ - közölte Alžbeta Melicharová, a BTB vezetőségi tagja. 

Az idegenforgalmi ügynökség brosúrát állított össze, amelyben felsorolják a Pozsonyban és környékén található látványosságokat. Az idegenvezető szerint azonban összehangoltabb munkára és szorosabb együttműködésre lenne szükség a fővárosban. „A szolgáltatások színvonala az utóbbi időben növekedett, viszont sokszor úgy tűnik, nem rendezték egy termék-, vagy szolgáltatássorba a turisztikai kínálatot. Léteznek ilyen kezdeményezések, de még nem elég markánsak“ - nyilatkozta lapunknak Korpás Árpád idegenvezető, a Pozsonyi Kifli Polgári Társulás alelnöke. Hozzátette, hiányos a magyar nyelvű tájékoztatás. „Ugyan a vendégéjszakák szempontjából a magyarok nincsenek az élen, de egyre többen érkeznek egynapos kirándulásra“ - közölte Korpás Árpád. 

Önnek ajánljuk

Ők vannak a Híd listájának befutó helyein

Démonokat emleget, és Giggset dicséri a walesi sajtó

Októberben csökkent a regisztrált munkanélküliek száma

Kotleba pártját átnevezték

A görög, aki nem ismer félelmet a pályán

Frissítve

Továbbra is rács mögött marad Zsuzsová és Szabó

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!