Régió

Egyre több turista látogat Pozsonyba

Pozsony | Az utóbbi években folyamatosan nő a fővárosba látogató turisták száma. A tervek szerint az év végéig mintegy másfél millió látogatót fogadhatnak Pozsonyban.
Kiss Bartalos Éva

2017. november 4. 10:58

Az év első hét hónapjában nyolc százalékkal több turista látogatott Pozsonyba és közel hat százalékkal nőtt azok száma, akik az éjszakát is a fővárosban töltötték - olvasható a magisztrátus honlapján. Az adatbázisok szerint leginkább a csehországi turisták kedvelik a szlovák fővárost, de Németországból, Ausztriából, Nagy-Britanniából és Lengyelországból is egyre többen érkeznek Pozsonyba. Idén duplájára nőtt a Kínából és Izraelből utazó vendégek száma. A fővárosi idegenforgalmi ügynökség, a Bratislava Tourist Board (BTB) a nyár elejétől több európai nagyvárosban, a közösségi portálon és az interneten is reklámozta a főváros látnivalóit. „Az információs központokból szerzett adatok is a nyári idény sikerét igazolják. Május és szeptember között hatvannégyezer megrendelést teljesítettünk, ami több mint tizenegy százalékos növekedést jelent. Harmincnyolc százalékkal több városnézést szerveztünk. Harmadával többpozsonyi turistakártyát, vagyis Bratislava Cardot adtunk el, a háromnapos kedvezménykártya volt a legkeresettebb“ - közölte Alžbeta Melicharová, a BTB vezetőségi tagja. 

Az idegenforgalmi ügynökség brosúrát állított össze, amelyben felsorolják a Pozsonyban és környékén található látványosságokat. Az idegenvezető szerint azonban összehangoltabb munkára és szorosabb együttműködésre lenne szükség a fővárosban. „A szolgáltatások színvonala az utóbbi időben növekedett, viszont sokszor úgy tűnik, nem rendezték egy termék-, vagy szolgáltatássorba a turisztikai kínálatot. Léteznek ilyen kezdeményezések, de még nem elég markánsak“ - nyilatkozta lapunknak Korpás Árpád idegenvezető, a Pozsonyi Kifli Polgári Társulás alelnöke. Hozzátette, hiányos a magyar nyelvű tájékoztatás. „Ugyan a vendégéjszakák szempontjából a magyarok nincsenek az élen, de egyre többen érkeznek egynapos kirándulásra“ - közölte Korpás Árpád. 

Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
pénz euró

Megszűrik a hiteligénylőket

A képen Igor Matovič (OĽaNO) miniszterelnök.

Magyarul posztolt Matovič: Berényivel ebédelt, és egy jó hírt kapott Magyarországról

Peter Pellegrini
Frissítve

Pellegrini szerint Ficónak távoznia kellene a Smer éléről

Robert Fico

Fico: a Smernek belső változásokra van szüksége

Csáky
Frissítve

Csáky Pál azt mondta a bíróságon, hogy Basternák féltette az életét

Bankrablót keres a pozsonyi rendőrség

30 eurót rabolt el egy férfi egy 14 éves fiútól, nyolc évre börtönbe kerülhet

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.