Egyelőre csak virtuálisan adták át a királyhelmeci sportarénát

video
Királyhelmec |

Az 1,7 millió euróból megépült Buzánszky Jenő Sportarénát az alapiskolások már birtokba vették, a járványkorlátozások miatt a nagyközönségnek egyelőre csak online formában adták át a létesítményt. 

A Helmeczy Mihály Alapiskola közvetlen szomszédságában felépített, mintegy 1500 négyzetméter alapterületű csarnok építését valójában már hónapokkal ezelőtt befejezték, de a különböző engedélyeztetések és a megnyitáshoz szükséges egyéb eljárások miatt csak most keríthettek sort az átadóra.

Bár a város vezetésének más tervei voltak, a továbbra is érvényben lévő, napjainkban pedig egyre súlyosbodó járványügyi óvintézkedések miatt csak online formában, egy kisvideó segítségével mutathatták be a lakosoknak az új létesítményt. Ahogy az a másfél perces videóban is jól látható, nemcsak a három részre osztható hatalmas tornaterem és a hozzá tartozó öltözők, és az épület összes belső helyisége sikerült káprázatosra, hanem az épületet körbekerítették, az udvaron fákat és bokrokat ültettek ki, a csarnok bejáratánál pedig egy kisebb parkolót is kialakítottak a látogatók számára.


Látványos felvételek

„Az volt az eredeti tervünk, hogy miután lezárul a kivitelezés utolsó fázisa, szervezünk egy nagy átadó ünnepséget. Nagy örömünkre szolgált volna, ha az eseményen részt vehettek volna a polgárok és mindazok, akik segítettek minket abban, hogy az építkezés befejeződhessen, ám a járványügyi szigorítások miatt nem tudni, mikor lesz erre mód, ez pedig megnehezítette a tervezést. Bíztunk abban, hogy a szüreti ünnepséget követően sor kerülhet egy nyitott nappal egybekötött ünnepélyes átadóra, ám a járványadatokra való tekintettel végül úgy döntöttünk, előnyösebb lesz, ha az átadót online formában szervezzük meg” – tolmácsolta lapunknak Pataky Károly királyhelmeci polgármester szavait Leczo Zoltán, a város marketing- és sajtóreferense. Ahogy az a város közösségi felületein közzétett kisvideó bevezetőjéből is kiderült, jövőre mindenképp az eredeti terveik szerint, azaz egy nagyszabású ünnepség keretében szeretnék bemutatni az új létesítményt az érdeklődőknek.

„A sportcsarnok zavartalan működése érdekében három embert alkalmazunk a feladatra. A létesítményt természetesen a járványügyi szabályok betartása mellett és egy előre meghatározott működési rend alapján vehetik igénybe az érdeklődők. A három meghirdetett pozícióval elsősorban városunk fogyatékkal élő nyugdíjas polgárait szeretnénk támogatni, éppen ezért az ő jelentkezéseiket szeretettel várjuk” – közölte az Új Szóval a város polgármestere.


Három pálya 

Az 1500 négyzetméteres, 20x40 méter alapterületű, egy időben akár három különböző részre osztható csarnoka napi tornaórák mellett akár a helyi vagy a megyei szintű eseményeknek és sportrendezvényeknek, köztük röplabda-, kosárlabda-, kézilabda-, floorball- vagy akár tollaslabda-mérkőzéseknek is helyet adhat. A csarnokban több öltöző, raktár, mosdó, technikai helyiségek és egy gyengélkedő is található.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!