Döntöttek a Pozsony megyei támogatásokról

pénz euró
Pozsony |

Több mint másfél millió euró szétosztásáról döntöttek a Pozsony megyei önkormányzat képviselői a múlt heti ülésükön. A szakbizottságok értékelése alapján négyszáznál több projektet támogatnak a megyei támogatási rendszerből.

Nyolcszáz kérvényező adta be pályázatát a hat kategóriára osztott támogatási programban. A szakmai értékelő bizottság a formai követelményeknek megfelelő 712 pályázatból 420 támogatását javasolta az önkormányzatnak. Juraj Droba megyeelnök elmondta, büszke arra, hogy Pozsony megyében független szakemberek értékelik a pályázatokat, majd a képviselők hozzák meg a végső döntést. “A többi megye is irigyli tőlünk ezt a programot és mindig azon leszek, hogy tovább fejlesszük ezt a rendszert” - jegyezte meg Droba. A kultúra fejlesztésére volt a legnagyobb érdeklődés és erre jutott a legtöbb támogatás. Összesen 354 kérvény érkezett a programba, a szakbizottság ajánlása alapján 191 projekt között osztják szét az 560 ezer eurót meghaladó keretet. A második legnagyobb csomagot, 332 ezer eurót a környezetvédelemmel és vidékfejlesztéssel kapcsolatos projektek támogatására különítették el, 49 kérvényező kap dotációt a tervek megvalósítására. Közel 240 ezer eurót fordítanak a sportrendezvények finanszírozására, 104 pályázó kap támogatást a megyétől. Közel 240 ezer eurót fordítanak a sporttevékenységek finanszírozására, 104 pályázó kap támogatást a megyétől. A sportegyesületek között további, 130 ezer eurót meghaladó összeget osztanak szét, 23 egyesületet támogatnak a pályázati program által. Az idegenforgalom fejlesztésére idén 178 ezer eurót használhat fel a 35 sikeres pályázó. Az ifjúsági programok szervezésére 65 ezer euró jut, amelyet 18 pályázó használhat fel.

A hagyományos támogatási programon kívül a participatív költségvetésből is számíthatnak anyagi segítségre a megye lakosai. A rendelkezésre álló közel negyedmillió euró elosztásáról a lakosok dönthetnek. Egy projekt legfeljebb 3 500 euró támogatást kaphat. Csak azok igényelhetnek támogatást a participatív költségvetésből, akik április 8-ig regisztrálnak a www.rozhodni-bsk.sk oldalon. (béva)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?