Régió

Döntöttek a Pozsony megyei támogatásokról

Pozsony | Több mint másfél millió euró szétosztásáról döntöttek a Pozsony megyei önkormányzat képviselői a múlt heti ülésükön. A szakbizottságok értékelése alapján négyszáznál több projektet támogatnak a megyei támogatási rendszerből.
Kiss Bartalos Éva

2019. április 1. 17:34

pénz euró
Illusztráció - Fotó: pixabay

Nyolcszáz kérvényező adta be pályázatát a hat kategóriára osztott támogatási programban. A szakmai értékelő bizottság a formai követelményeknek megfelelő 712 pályázatból 420 támogatását javasolta az önkormányzatnak. Juraj Droba megyeelnök elmondta, büszke arra, hogy Pozsony megyében független szakemberek értékelik a pályázatokat, majd a képviselők hozzák meg a végső döntést. “A többi megye is irigyli tőlünk ezt a programot és mindig azon leszek, hogy tovább fejlesszük ezt a rendszert” - jegyezte meg Droba. A kultúra fejlesztésére volt a legnagyobb érdeklődés és erre jutott a legtöbb támogatás. Összesen 354 kérvény érkezett a programba, a szakbizottság ajánlása alapján 191 projekt között osztják szét az 560 ezer eurót meghaladó keretet. A második legnagyobb csomagot, 332 ezer eurót a környezetvédelemmel és vidékfejlesztéssel kapcsolatos projektek támogatására különítették el, 49 kérvényező kap dotációt a tervek megvalósítására. Közel 240 ezer eurót fordítanak a sportrendezvények finanszírozására, 104 pályázó kap támogatást a megyétől. Közel 240 ezer eurót fordítanak a sporttevékenységek finanszírozására, 104 pályázó kap támogatást a megyétől. A sportegyesületek között további, 130 ezer eurót meghaladó összeget osztanak szét, 23 egyesületet támogatnak a pályázati program által. Az idegenforgalom fejlesztésére idén 178 ezer eurót használhat fel a 35 sikeres pályázó. Az ifjúsági programok szervezésére 65 ezer euró jut, amelyet 18 pályázó használhat fel.

A hagyományos támogatási programon kívül a participatív költségvetésből is számíthatnak anyagi segítségre a megye lakosai. A rendelkezésre álló közel negyedmillió euró elosztásáról a lakosok dönthetnek. Egy projekt legfeljebb 3 500 euró támogatást kaphat. Csak azok igényelhetnek támogatást a participatív költségvetésből, akik április 8-ig regisztrálnak a www.rozhodni-bsk.sk oldalon. (béva)

Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Benes

Beneš-dekrétumok: bocsánatra, kárpótlásra várunk

Komárom

Elindult a határforgalom monitorozása a komáromi átkelőnél is

Elértéktelenednek a lakások a lepusztult környezet miatt

Sorsukra hagyták a gadóci pedagógusokat

Ha ideje engedi, a fiatal művész kassai műtermében dolgozik saját alkotásain

Börtönfalak mögött érzi magát a legszabadabbnak

rr

Tíz évet is kaphat a kamionsofőr, aki megpróbált áthajtani a kerékpáros hídon

Hagia Sophia

Erdogan elrendelte az isztambuli Hagia Sophia mecsetté alakítását

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.