Dolgoznak a rendelőintézet építésén Szencen

rendelőintézet terv
SZENC |

A város újabb lépéssel került közelebb ahhoz, hogy elkezdje a rendelőintézet átépítését és az új szárny építését. Az épületben egyebek mellett idősek otthonát is létesítenek.

Az év elején adtunk hírt róla (https://ujszo.com/regio/uj-rendelointezet-epul-szencen), hogy a Május 1. utcában lévő rendelőintézetet felújítják és átépítik, valamint egy új szárnyat építenek hozzá. A meglévő épületben kap helyet a 41 fő befogadására alkalmas idősek otthona, valamint palliatív ellátást nyújtó rendelő, rehabilitáció és kápolna. A pincében 86 férőhelyes mélygarázst, az intézmény alkalmazottai számára öltözőket és technikai helyiségeket alakítanak ki. Először az új szárny készül el, ahová átköltöztetik a jelenlegi rendelőket, hogy az egészségügyi ellátás folyamatos legyen. Az építkezés befejeztével összesen 42 rendelő, továbbá gyógyszertár és étkező is helyet kap a felújított és az új részből álló komplexumban. 

Martina Ostatníková, Szenc város szóvivője kifejtette, ennek a rendkívül összetett és nagy projektnek a megvalósítása nagyon igényes, sok lépésből álló folyamat. „A héten egy újabb lépéssel kerültünk közelebb a célhoz, a város ugyanis megkapta az engedélyt arra, hogy a majdani épület területén álló fákat kivághassa, amellyel az utolsó feltételt is teljesítette a területrendezési határozat megszerzéséhez, ami szintén feltétele az építkezés megkezdésének. Természetesen ezzel együtt jár, hogy a város köteles a kivágott fák helyett újakat ültetni az épület köré” – fejtette ki a szóvivő. Az ajánlásban összesen 36 juhar, kőris és díszcseresznye kiültetése, valamint 86 négyzetméternyi területen bokrok telepítése szerepel. „Folyamatosan dolgozunk az építési engedélyhez szükséges tervdokumentáción, amelybe beépítjük az érintett hatóságok és szervezetek tervezési eljárás során felmerült követelményeit és feltételeit. Az építkezés megkezdése előtt sok kötelező lépés van, ezek némelyike hosszadalmas, de minden egyes elvégzett feladattal egyre közelebb kerülünk a célhoz, az új rendelőintézethez” – tette hozzá Martina Ostatníková.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?