December végéig látható a Galántai Könyvtár új épületének makettje az Esterházy-kastélyban

GA-könyvtár-makettkiállítás
GALÁNTA |

December végéig lehet megtekinteni a neogótikus Esterházy-kastélyban a Galántai Könyvtár új épületének makettjét. A szakmai zsűri Michal Kontšek tervét találta a legmegfelelőbbnek ahhoz, hogy az alapján 2026 végére megépüljön az új könyvtár.

Összesen 48 beérkezett pályamunkából választotta ki idén nyáron a szakmai zsűri Michal Kontšek tervét a Galántai Könyvtár új épületének megépítéséhez. A pályázók márciustól adhatták le terveiket, amelyeket makett formájában kellett elkészíteniük. A nyertes pályamű kiválasztásának azt a módját választotta a zsűri, hogy megalkottak egy, a neogótikus Esterházy-kastély parkját, a környező épületeket, utcákat ábrázoló méretarányos makettet, amelybe mindegyik pályaművel bele lehet illeszteni. A kastély északi szárnyában található kiállítóteremben december végéig hétfőtől péntekig 9 és 17 óra, szombaton 10 és 15 óra között lehet megtekinteni az összes tervet, amelyek közül kiemelt helyen látható a nyertes pályamunka, valamint annak részletes leírása. A tervek szerint 2025 májusáig elkészül a megvalósításhoz szükséges tervdokumentáció, majd elkezdődhet az építkezés. Az egykori polgári iskola falait magába foglaló új épületet 2026 decemberében szeretnék átadni rendeltetésének. A Galántai Könyvtár új épülete mellé udvart terveznek, ahol nyári olvasóterem létesülhet, de helyet adhat alkotóműhelyek, irodalmi estek és más szabadtéri rendezvények megvalósításához is.

Galántai Könyvtár tervei
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?