Czuczorosok, itt a helyetek!

Érsekújvár |

<p>Czuczorosok, itt a helyetek! – másodszor rendeztek ezzel a címmel jótékonysági gálaestet a járási székhely egyetlen magyar alapiskolájának javára, amelyet Novák Monika iskolaigazgató a magyarok bástyájának nevezett.</p>

A Czuczor Gergely Alapiskolának az érsekújvári és a régióbeli művészek különféle alkotásokat, fotókat, festményeket, ékszereket ajánlottak fel. Kis Péter, a szülői szövetség elnöke elmondta: az első aukción 890, a másodikon 631 eurót gyűjtöttek össze. A gálaestből származó bevétel meghaladta az ezer eurót. Novák Monika iskolaigazgató köszönetet mondott minden adományozónak és művésznek, aki hozzájárult a tehetséges magyar gyerekek támogatásához, és az iskola felújítási munkálataihoz. Érsekújvár önkormányzata nemrég pályázati úton nyert 934 477 eurót, hogy a műemlék jellegű épületet – más önkormányzati iskolákhoz hasonlóan – energiatakarékosabbá tegye. Az új épületrészt hőszigetelik, kicserélik az ablakokat és a villanyvezetékeket. A régi épületszárny új festékburkolatot kap, és felújítják az ajtó- és ablakkereteket is. A javítási munkálatok meghaladják a rendelkezésükre álló összeget, ezért ajánlotta fel segítségét az érsekújvári magyar szülők és iskolabarátok közössége.

Az ünnepi gálán részt vett Gejza Pischinger polgármester, Száraz Dénes alpolgármester, valamint a fonyódi alapiskola igazgatója, Szőcs Mihály és kollégái. Peczár Károly, az MKP pártigazgatója hat képet vásárolt az aukción, abból ötöt az iskolának ajándékozott, hogy a frissen festett falak még szebbek legyenek. A december 9-i gálaműsoron felléptek az iskola jelenlegi és volt diákjai. „Az igényes műsor azt bizonyítja, hogy a magyar iskola nagyon sok tehetséges fiatal alma matere. Tegyünk meg közösen mindent annak érdekében, hogy a város magyar intézménye fennmaradjon. Jó hír, hogy megújul a régi, patinás épület, de sokkal nagyobb öröm számomra, hogy igényes munka folyik az intézmény falain belül” – hangsúlyozta Szeredi Krisztina operaénekes. A december 9-i, kiállítással egybekötött árverésen Bresťák Sándor, Čerešova Dalma, Gálik Éva, Krošlák Simeon alkotásai mellett Juhász R. József, Szabó László, Szolcsan József, Kanyicska Csaba, Tóth Lehel, Berkes Csilla és Takács Izabella művei kerültek kalapács alá.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?