Czuczor Gergely Irodalmi és Kulturális Napok Érsekújvárban

Érsekújvár
Érsekújvár |

Rendkívül gazdag márciusi program vár a kultúrakedvelő közönségre Érsekújvárban. A Czuczor Gergely Irodalmi és Kulturális Napok keretében március elejétől április derekáig zenei programokra, tartalmas beszélgetésekre, illetve könyv- és filmbemutatóra is számíthatnak az érdeklődők.

Már most biztos, hogy telt ház előtt mutatják be március 2-án a Csárdáskirálynő operett-keresztmetszet előadást. Danczi József, a Csemadok Érsekújvári Alapszervezetének elnöke arról tájékoztatta az érdeklődőket, hogy az előadásra minden jegy elkelt, ám a művészekkel folytatott egyeztetéskor kiderült, kellő érdeklődő esetében a 18 órára meghirdetett előadást délután 16 órától is megtartanák. Erről bővebb tájékoztatást a Csemadok-székházban kapnak az érdeklődők.

Szeretünk Csemadok

Március 7-én 18 órakor Szeretünk Csemadok elnevezéssel kulturális és zenei találkozót tartanak, amelyen közreműködik a Csemadok Érsekújvári Alapszervezetének gyermek néptánccsoportja és vegyes éneklőcsoportja, valamint a bényi Rozmaring néptáncegyüttes, a perbetei Árvalányhaj népdalkör, az Érsekújvári Művészeti Alapiskola növendékei és a tardoskeddi citerások. A Hazajáró közönségtalálkozójára is várják a vendégeket március 11-én. Kenyeres Oszkárrral és Jakab Sándorral, a Prima Primassima és Magyar Örökség díjas magazinműsor főszereplőivel az est háziasszonya, Salgó Gabriella beszélget. Elmaradhatatlan része a Czuczor-napoknak március 15-én a 17 órakor kezdődő ünnepi megemlékezés, amelyen beszédet mond Szili Katalin, a magyar országgyűlés volt elnöke. Március 17-én 15 órakor zenés teadélután lesz és 18-án Száll a rege várról várra filmbemutató, ezt követően beszélgetés az alkotókkal. A Csemadok Érsekújvári Alapszervezetének 75. jubileumára március 23-án emlékezik a tagság, 17 órakor tartanak ünnepi műsort. Csokoládéba öntött isteni adomány címmel könyvbemutató lesz április 5-én 18 órakor és egy napra rá reggel 9 órától megrendezik a márciusi huszárok sakkversenyt. Az évzáró tagsági gyűlést április 8-án tartja az érsekújvári alapszervezet.

Fellépők többféle régióból

Március második szombatján tartják a Csemadok 75. évfordulója kapcsán az országos ünnepi megemlékezést Érsekújvárban, az országos viszonylatban elsőként alakult Csemadok-alapszervezet székházában. Neszméri Tünde országos elnökségi tag tájékoztatása szerint a Csemadok Országos Elnöksége a területi választmányok javaslatára a jubileum alkalmából húsz személynek emlékplakettet nyújt át. Megkoszorúzzák Sidó Zoltán emléktábláját, és már ismert a délutáni, nyilvános program fellépőinek a névsora. Fellép a komáromi járásbeli Perbetei Napraforgó csoport, az érsekújvári járásbeli Nagykéri Mórinca Gyermek Néptáncegyüttes, a tardoskeddi és a besenyői citerások közös műsorral ajándékozzák meg a közönséget. Megzenésített verseket ad elő Zsapka Attila, Madarász András és Korpás Éva. Németh Enikő a lévai járásbeli Kétyről a népmese világába kalauzolja el a közönséget. Fellép továbbá a nyitrai járásbeli Sándor Marianna és kislánya, a vágsellyei térséget a Peredi Férfi Éneklőcsoport képviseli a rendezvényen.

Frissítés

Már kaphatók jegyek a Csárdáskirálnyő 16 órai előadására, akik feliratkoztak, átvehetik a jegyeket a Csemadok-székházban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?