Régió

Csúcsidőben csak araszolnak az autók Pozsonyban

Pozsony | A nagy fővárosi útlezárások harmadik hetében már megmutatkoztak a fennakadások. A reggeli és délutáni csúcsforgalomban 10–30 perces a várakozási idő, balesetek is lassították a haladást.
Bartalos Éva

2019. március 9. 12:34

A szerző felvétele

Matúš Vallo, Pozsony főpolgármestere azt mondta, további megoldásokat készítenek elő, amelyekkel enyhíthetik a közlekedési fennakadásokat.
Február közepétől le van zárva a Kikötői híd alatti körforgalom, valamint a forgalmas Mlynské nivy utca. Az autósokat a Gagarin utcába terelték, ahol osztozniuk kell a sávokon az elsőbbséget élvező tömegközlekedési eszközökkel. A nagyszabású útlezárást követő első napokban meglepően nyugodt volt a helyzet a főváros útjain. Többen, közöttük a főpolgármester is, a gyér forgalmat a tavaszi szünettel indokolták. 

„Úgy tűnik, a Gagarin utca legkritikusabb szakaszain többé-kevésbé most is folyamatos a forgalom. A tömegközlekedés sokkal gyorsabb és többen utaznak a járatokon” – tájékoztatott a közösségi portálon Vallo. A főpolgármester ugyanakkor rámutatott arra is, hogy fokozatosan máshol merülnek fel problémák az útlezárás miatt. Azt is kifogásolta, hogy továbbra is sok olyan autót látni, melyben a sofőr egyedül utazik. Reggelente és délutánonként is telítettek a főbb útvonalak. A héten 10–30 perces volt a várakozási idő a csúcsforgalomban. Csúcsidőben jellemzően a Pozsony előtti falvakban is araszolnak az autók. A magisztrátus naponta figyeli a közlekedési helyzetet, a zvladneme.to honlapon továbbra is elérhető a közlekedési kamerák élőképe, és telefonon is lehet tájékoztatást kérni.

Vallo további lépéseket ígér a helyzet javítására. „Elfogadható feltételeket alakítunk ki azoknak, akik hajlandók ideiglenesen megváltoztatni közlekedési szokásaikat, hogy ezzel saját maguknak és másoknak is segítsenek” – fogalmazott a főpolgármester. A magisztrátus az útlezárások kezdetétől igyekszik arra motiválni a lakosokat, hogy személyautó helyett tömegközlekedési eszközzel utazzanak Pozsonyban. Gyűjtőparkolókat alakítottak ki a város szélén, és

március végéig nem kell jegyet lyukasztani a Vereknye városrészből Pozsonyba tartó autóbuszokon, trolikon,

amelyek saját sávban közlekedhetnek. Vallo azt ígérte, hamarosan számszerűsítik, hogyan alakult át a városi közlekedés az útlezárások miatt.

2019. március 7. 19:30

Így épül az új Nivy autóbusz-pályaudvar
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Belerúgott Čaputovába a magyar kormánysajtó

Keresik ezt a férfit, életveszélyben lehet

Nem fogadta el a pápa a pedofília eltussolása miatt elítélt bíboros lemondását

Kétszáz ember nézte élőben az új-zélandi mészárlást, de egyik sem jelzett a Facebook moderátorának

Értékes pont, de nyerhettek is volna

Kevés hulladékot szeparálnak a galántai járásbeli falvakban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?