Régió

Csökkenhet az ingatlanok ára Vereknyén

Pozsony | Kedvezőtlen hatással lehet az ingatlanárakra Vereknye városrészben veszélyeshulladék-lerakat, állítja a Szlovákiai Ingatlankereskedők Uniója.
author
MTI

2017. június 21. 11:51

Csökkenhet az ingatlanok ára Vereknyén
- Szlovák Kormányhivatal
Az unió a hulladéklerakat környékének szennyezettségére hivatkozva közölte, hogy a házak iránti keresletet, valamint az ingatlanok árát is befolyásolhatják a szennyezésről szóló, nemrég megjelent információk. Tíz százalékkal is csökkenhetnek az ingatlanárak a környéken. Elriaszthatja a vásárlókat, hogy öntözni sem lehet a kutakból. „A vezetékes víz már alapellátás, de csökkentheti az árat, ha a ház kizárólag a vezetékekből nyeri a vizet. Ezt az is befolyásolhatja, hogy több meggondolatlan tulajdonos gyorsan akar megválni az ingatlantól, ezzel pedig nőne a kínálat az ingatlanpiacon” – idézte az uniót a TASR hírügynökség. 
 
A lakások árára, amelyekben hibátlan minőségű, vezetékes víz folyik, nincs ekkora hatással a szennyezés. „Nem lehet kizárni, hogy a környék rossz híre miatt csökkenhet az érdeklődés a lakások iránt. A probléma az új ingatlanokat érinti” – mutattak rá az értékesítők. A helyzetet csak az oldhatja meg, ha felszámolják a környezeti szennyezést. A Környezetvédelmi Minisztérium enkapszulációs módszerrel falat épít a szennyezés köré, ezzel hermetikusan elzárja a veszélyes hulladékot. Ha sikerül kivitelezni a tervet, idővel az ingatlanárak is visszaállnak a jelenlegi szintre. 
 
A helyzet elsősorban a befektetőknek kedvezhet, akik most a lehető legjobb áron szerezhetik meg a környéken álló ingatlanokat. Felhívják a figyelmet arra, hogy a szennyezés mértéke és a Csallóköz jelentősége hatékony tevékenységre ösztönözheti az illetékes szerveket, ezért a gyors eladás helyett a jól átgondolt döntéseket szorgalmazzák. 
Támogassa az ujszo.com -ot

Úgy vagyunk az újságírással, mint a hivatásos zenészek: fellépünk naponta a „kőszínházban", elegáns ruhában a hűséges, bérletes közönségünk előtt, vagyis eljuttatjuk a postaládákba, árushelyekre nyomtatott napilapként a fizetős Új Szót. És mondhatjuk azt, hogy kiállunk a mélyen tisztelt publikum elé a korzón is, kicsit könnyedebben szórakoztatjuk, elgondolkodtatjuk a közönséget, érzelmeket kiváltva az erre járó tömegből. Ez az előadás pontosan olyan szenvedélyes, mint a kőszínházi fellépés, ugyanúgy sok munkával jár, mégis ingyenes. Ha tetszett, hálásan fogadjuk adományát, amit a jelképes hegedűtokba helyezhet. Eddigi felajánlásait is szívből köszönjük az új hangszerekhez, a zenekar bővítéséhez, a repertoár kiszélesítéséhez: az ujszo.com naprakész működtetéséhez.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
čaputová k
Frissítve

Čaputová: Ha tovább mélyül a politikai válság, jobb lesz új választást tartani

fd

A 14. nyugdíjat novemberre várták, de a biztosító csak ekkor fogja kifizetni!

Érsekújvár

180 éves az érsekújvári gimnázium

autóbaleset k

TRAGÉDIA: Autóbalesetben szörnyethalt két fiatal férfi

A középiskolások harmada már próbálta a marihuánát

16 évre rács mögé kerülhet egy férfi, aki gyógyászati célokra termesztett marihuánát

Így spóroljunk a karácsonyi lakomán!

Így spóroljunk a karácsonyi lakomán!

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.