Csökkenhet az ingatlanok ára Vereknyén

Csökkenhet az ingatlanok ára Vereknyén
Pozsony |

<div>Kedvezőtlen hatással lehet az ingatlanárakra Vereknye városrészben veszélyeshulladék-lerakat, állítja a Szlovákiai Ingatlankereskedők Uniója.</div>

Az unió a hulladéklerakat környékének szennyezettségére hivatkozva közölte, hogy a házak iránti keresletet, valamint az ingatlanok árát is befolyásolhatják a szennyezésről szóló, nemrég megjelent információk. Tíz százalékkal is csökkenhetnek az ingatlanárak a környéken. Elriaszthatja a vásárlókat, hogy öntözni sem lehet a kutakból. „A vezetékes víz már alapellátás, de csökkentheti az árat, ha a ház kizárólag a vezetékekből nyeri a vizet. Ezt az is befolyásolhatja, hogy több meggondolatlan tulajdonos gyorsan akar megválni az ingatlantól, ezzel pedig nőne a kínálat az ingatlanpiacon” – idézte az uniót a TASR hírügynökség.  A lakások árára, amelyekben hibátlan minőségű, vezetékes víz folyik, nincs ekkora hatással a szennyezés. „Nem lehet kizárni, hogy a környék rossz híre miatt csökkenhet az érdeklődés a lakások iránt. A probléma az új ingatlanokat érinti” – mutattak rá az értékesítők. A helyzetet csak az oldhatja meg, ha felszámolják a környezeti szennyezést. A Környezetvédelmi Minisztérium enkapszulációs módszerrel falat épít a szennyezés köré, ezzel hermetikusan elzárja a veszélyes hulladékot. Ha sikerül kivitelezni a tervet, idővel az ingatlanárak is visszaállnak a jelenlegi szintre.  A helyzet elsősorban a befektetőknek kedvezhet, akik most a lehető legjobb áron szerezhetik meg a környéken álló ingatlanokat. Felhívják a figyelmet arra, hogy a szennyezés mértéke és a Csallóköz jelentősége hatékony tevékenységre ösztönözheti az illetékes szerveket, ezért a gyors eladás helyett a jól átgondolt döntéseket szorgalmazzák. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?