Régió

Cowboyok találkozója a Csallóközben

Nyékvárkony | A kockás ing, csizma és egy igazi cowboykalap szinte kötelező volt a nyékvárkonyi Western Vándor Kupa versenyen.
Somogyi Katalin

2019. szeptember 18. 15:50

Cowboyok találkozója a Csallóközben
- A szerző felvételei

Több mint négy évvel ezelőtt kezdődött a nyékvárkonyi lovasklub története.

„Észrevettem, hogy a községben elég sokan foglalkoznak lovakkal, lépten-nyomon lovagló emberekkel találkoztam. Megszólítottam Kis Pétert, az önkormányzat tagját, mit szólna, ha lovasklubot alapítanánk. Ő örömmel megszervezte”

– ecseteli röviden a nyékvárkonyi lovasklub kezdeteit Fazekas István polgármester. Ezek után született az ötlet, hogy rendszeresen rendezzenek lova ünnepélyt lóversennyel, amely a Western Vándor Kupa nevet kapta, s amelyet negyedszer rendeztek meg.

A telek, ahol a bemutató és a verseny zajlik, a nyékvárkonyi Kis család tulajdona. Ők nemcsak erre az alkalomra, hanem egész évben ingyen a lovasklub rendelkezésére bocsátják. Az önkormányzat is minden segítséget megad a klub működésére és fejlesztésére. A verseny előtt pedig az egész falu összefog, akár a Napraforgó Polgári Társulás vagy az önkéntes tűzoltók. Mindenki segít a szervezésben, a területrendezésben és a sikeres lebonyolításban.

Három kategóriában versenyeznek a lovasok, az elsőben a juniorok 16 éves korig; a másodikban az amatőrök, a harmadikban a profik. Egész Szlovákiából több tucat ló és lovas sereglett össze, legtöbben a junior kategóriában, itt is bizonyítva, hogy egyre népszerűbb a lovaglás nálunk is. A versenyző gyerekek és fiatalok közt a legtöbb lány volt, a versenytábort csak egy-két fiú tarkította. „Valószínűleg azért, mert a lányok jóval kitartóbbak. A lovassport nem csak lovaglásból áll, nagyobb részét a lóról való gondoskodás teszi ki, ami elengedhetetlen, csak már nem olyan kellemes, mint nyeregből szemlélni a világot” –vélekedik Huber László kovács mester, aki minden csallóközi versenyen részt vesz.

„Örülünk, hogy ez a rendezvény egyre népszerűbb Szlovákia-szerte, és egyre színvonalasabbak a résztvevők”

– zárta a polgármester.

Galéria
gallery-image-1
gallery-image-2
gallery-image-3
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Minden vita a botrányokról szólt

Frissítve

Kapufás gólokkal nyert a DAC, szabályos találattól fosztották meg a ViOnt

Kevesen kapnak év végi prémiumot

Zsuzsová ügyészt gyilkolt volna

Örül, hogy most hazajön játszani

Bugár Béla is helyet kap az MKP és a Híd közös listáján

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!