A popdíva fiatalkora borzalmas volt! - Visszaemlékszik az átélt szörnyűségekre

e6fbaf59-46a9-43e2-afa6-00645f9e8777_phpgejgkj

Lucie Bílá cseh énekes- és színésznő örömmel dicsekszik az őt körülvevő luxussal, és még a showbiznisz legnagyobbjai is a kegyeiért versengenek. Lehetséges, hogy ezzel kompenzálja megaláztatásokkal és nyomorúsággal teli fiatalságát, és a borzalmakat, amiket átélt.  

Az elsőre elkényeztetett dívának tűnő énekesnő kirívó viselkedésének hátterében a fiatalkorában átélt traumák állnak. 

Kificamodott csípőízülettel született: 

"Két évig egyáltalán nem tudtam járni. Nem voltam olyan baba, akit meg lehetett volna ölelni, mert egy deszkához voltam rögzítve, hogy a lábaimat megfelelő pozícióban tartsák. Anyámnak lyukakat kellett vágnia a babakocsimra, mert nem fértem volna el benne a deszkával" - döbbent le minket őszinteségével az énekesnő a Teraz už to viem, možné je všetko (“Most már tudom, bármi lehetséges”) című, 1998-ban megjelent könyvében.   

Lucie Bílá, akkor még Hanička Zaňáková gyermekkora nem volt egyszerű. Semmi sem utalt arra, hogy egyszer majd egy közkedvelt sztár lesz belőle: 

"Otvovicén nőttem fel. Még vizünk és vécénk sem volt - nyáron és télen is az udvarra jártunk vécére"

- emlékszik vissza.

Az apja a spártai nevelés híve volt - fizikailag büntette őt és idősebb testvérét. Ő maga is elismeri, hogy gyerekként csúnya kiskacsa volt: "Egy vézna cigánylány, akit fiúsra borotváltak.” 

"Az orvosok szerint alultáplált voltam, ezért gyógyfürdőkre jártam. Bár ezek inkább csak iparira hajazó etetések voltak. Az ottani gyerekek időnként még öngyilkosságot is megpróbáltak elkövetni kétségbeesésükben"

- emlékszik vissza.  

Mivel az iskolában nem voltak jó jegyei, varrónőnek tanult. A műhelyben, a varrógép mellett az énekesi karrierről álmodozott. Hamarosan a Rock Automat nevű zenekarral kezdett el fellépni - az első ember, aki megértette, hogy többet tud bizonyítani, a buszsofőrjük volt. Az énekesnő tudta nélkül elküldött egy felvételt a rádiónak egy Mireille Mathieu dallal. Petr Hannig, aki akkoriban tehetségek felfedezésével foglalkozott, levelet küldött Lucie-nak, és meghívta a stúdióba, ahol átadott neki egy számára írt dalt. Így született meg a "Naughty Sneakers" című sláger. Ez a dal, amit bár Lucie szívből utált, pént és lehetőségeket hozott a számára.  

Hana Zaňáková csak a rádióban tudta meg, hogy a dalt Lucie Bílá-ként énekli: "Úgy gondolta, a nevem unalmas, ezért átnevezett." A neki nem tetsző dalokkal való fellépéseket az Arakain rockegyüttessel való koncertekkel kompenzálta. Ez az arca sok férfi számára szexuális tárggyá tette őt - mindenkit azzal utasított el, hogy ő még nem akarja "azt". 

"Az kapott meg először, aki ezt nem hitte el. Azzal kontrázott, hogy: De igenis akarod! Igaza volt. A sofőr volt az, aki elküldte a felvételemet a rádiónak. Tudtam, hogy nem lesz belőle nagy szerelem, de abban a pillanatban elég volt nekem"

- vallotta be őszintén.  

Amikor közölte Hanniggal, hogy nem fogja tovább énekelni a dalait, az megfenyegette őt. Azt mondta, elintézi, hogy soha többé ne hallják őt a rádióban vagy a televízióban. Az énekesnő állás nélkül maradt, de visszautasította a Leo magazin ajánlatát, hogy erotikus aktfotókat készítsen az akkor még exkluzívnak számító kilencvenezer koronás összegért.  

Barátnője, Ilonka segített neki a bajban. Felajánlotta, hogy költözzön a nővére lakásába. A költözéskor hatalmas bőröndökkel utazott a metrón: 

"Fájt a fejem, a gyomrom, az egész testem. Szörnyen nézhettem ki, mert egy fiú és egy lány felfigyelt rám, és felajánlották, hogy segítenek. Egy idő után a lány leszállt, a fiú pedig felajánlotta, hogy segít a csomagjaimmal. Kedves volt és jóképű, nem volt okom rá, hogy ne bízzak benne." 

Miután átlépték Lucia új otthonának küszöbét, a fiú azonnal megváltozott: 

"Azt ismételgettem, hogy nagyon beteg vagyok és le kell feküdnöm. Azt válaszolta, hogy tetszik neki nálam, úgyhogy mostantól velem marad. Amikor elkezdett káromkodni, elszaladtam félelmemben. Három nap múlva visszajöttem, és tényleg ott maradt." 

Nem volt ereje kirúgni a férfit, ezért úgy döntött, hogy hagyja maradni.Nem kellett volna ezt tennie.  

"Kínzókamrává változtatta a lakásomat. Gyomron rúgott és ököllel arcon ütött. Élettelenül feküdtem ott, ő pedig kedvére forgatta a testemet. Amikor végül belefáradt és abbahagyta, kedvet kapott az iváshoz, ezért kirángatott Prága utcáira. Próbáltam elmagyarázni a kocsmárosnak, mi történt, de ő csak viccet csinált belőle.” 

Csak hajnalban sikerült megszöknie, amikor a férfi elaludt: 

"A nőgyógyászatra vittek a zsaruk, és az emberekkel teli váróteremben jelentették be, hogy "na, úgy néz ki, ezt a hölgyet megerőszakolták". Soha nem felejtem el azokat az arckifejezéseket."  

A könyv szerint az énekesnő a rendőrök általi későbbi kihallgatásán is szégyenkezett: "A kihallgatás nyolc órán át tartott. Furcsa volt, ahogy bilincsben ült ott, miközben a kihallgató a legintimebb részletekről kérdezett engem. Tudni akart az összes testhelyzetről. Még azt is megkérdezte, hogyan helyezte be a hímvesszőt a hüvelybe." 

A férfi ártatlan, rezzenéstelen arccal tagadott mindent, és azt állította, hogy akkor még tetszett nekem, mikor csináltuk. Az énekesnő szerint jól szórakozott, és egy ponton szemrehányóan megkérdezte tőle, tisztában van-e azzal, hogy ő akár nyolc évre rács mögé is kerülhet. A férfit fél órával a traumatizált énekesnő után engedték szabadon, aki nem hitte, hogy valaha is képes lesz szerelemből szeretkezni.  

Egy pszichiátertől kért segítséget, akinek részletesen elmesélte, mi történt vele. 

"Nyilvánvalóan zavart volt. Leültetett a kanapéra, a combomra tette a kezét, és elmagyarázta, hogy az én problémámat nem jól kutatják. Azt állította, hogy a kellemetlen emléket egy új, erőteljes erotikus élménnyel kell helyettesíteni, és hogy nem tud senkit, aki ezt nála profibban meg tudná csinálni. Azonnal távoztam, egy szó nélkül. Akkor jöttem rá, hogy ezt egyedül kell megoldanom." 

Az énekesnő számára a pozitív fordulat csak 1992-ben jött el. Ő énekelte a Requiem pro panenku (“Gyászmise a játékbabáért”) című cseh film betétdalát, és debütált a Láska je láska című slágerrel. Alázatosan viselkedett, és minden reklámért hálás volt. Szlovákiában is nagy rajongótáborra tett szert - amikor a MaxiSuper Awards összes fődíját elnyerte, örömmel jött el Pozsonyba, hogy személyesen vegye át a díjakat.  

Lucie Bílá ma már sok díj tulajdonosa, és élete végéig büszke lehet arra is, hogy Karel Gott temetésén énekelhetett. Sok sikertelen peóbálkozás után ma már boldog kapcsolatban él a nála jóval fiatalabb Radek Filipivel. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?