Bővítenék a térfigyelő rendszert Szentesben

Szentes |

<p>Bővíteni szeretnék a bodrogközi település térfigyelő rendszerét, a 160 ezer eurós beruházás költségeinek fedezésére európai uniós támogatást igényeltek.</p>

Liszkai Gusztáv, Szentes polgármestere lapunknak elmondta, néhány éve állami hozzájárulással 10 statikus kamerát szereltek fel a községben, ebből a pénzből alakították ki a rendszer központi irányítóhelyiségét is. Idén a mezőgazdasági minisztérium vidékfejlesztési programja keretében lehetőség nyílt hasonló fejlesztések elvégzésére, a szentesiek erre a célra 160 ezer euró támogatást igényeltek. A tervezett beruházás során 14 új térfigyelő kamerát helyeznének el a faluban, illetve a kivezető utakon rendszámleolvasó rendszer is működne. Az optikai kábelekkel összekötött térfigyelő kamerák közelében világítótesteket is felszerelnének. A polgármester tájékoztatása szerint a projekt költségeit teljes egészében a hozzájárulásból fedezhetnék, a falunak még az önrészt sem kellene állnia. Ha a szentesiek elnyerik a kért támogatást, a kiírás szerint a munkálatoknak még idén be kellene fejeződniük.Liszkai Gusztáv elmondása alapján a bűnmegelőzésben jelentős szerepet játszó fejlesztésre nagy szükségük volna, ugyanis kisebb lopások, rongálások és rendzavarások időről időre előfordulnak a községben. A beruházás elvégzését a schengeni határ közelsége és a községet átszelő közút viszonylag nagy forgalma is indokolja. Szentesben egyébként néhány éve ellopták az első világháború áldozatainak tiszteletére állított emlékművet díszítő turulszobrot. Az alkotás előkerült, a készítője elszállította magyarországi műhelyébe, hogy helyreállíthassa. A felújítás 800 eurós költségét a település önkormányzata saját forrásból fedezte, a kár megtérítését pedig a tettestől követelte. A restauráltatott szobrot csak azután helyezték vissza az emlékműre, hogy előzőleg térfigyelő kamerákat helyeztek el a környékén. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?