Régió

Bővítenék a Szenci Városi Hivatalt

Szenc | A napokban kiderült, hogy nézhet ki a tervezett bővítés után a Szenci Városi Hivatal. Kihirdették az építészeti pályázat eredményeit, a projekt költségvetését azonban még nem hagyták jóvá a képviselők.
Bartalos Éva

2018. november 9. 12:44

Zárt udvar köré rendeznék az új szárnyat (Fotó: senec.sk)  

A város még nyáron hirdette meg az építészeti pályázatot. Akkor azzal indokolták a városi hivatal bővítésének szükségességét, hogy kevés az irodahelyiség az épületben. A feltételek között szerepelt, hogy energetikailag gazdaságos új szárnyat építsenek, amelynek fenntartása nem terheli meg túlságosan a város költségvetését, de reprezentatívvá és moderné teszi a középületet. „A terv fontos része az ügyfélközpont kialakítása, amely összeköti a régi hivatalt és az új épületszárnyat. A terv kiválasztásánál döntő szerepet játszik az elrendezés, amely elősegíti az átláthatóságot, az egyes osztályok közötti kommunikációt és a lakosokkal való kapcsolattartást” – írták a verseny meghirdetésekor. A DKLN műterem pályázata lett a befutó. Az öt tervező több épületszárnyra osztotta fel a bővítményt és egy zárt udvar köré rendezte a hivatalt. A tervben kiegyenlítették az utca és a parkoló szintkülönbségét. Az üveghomlokzat alkalmazásával csökkentették az átépítéshez szükséges befektetést és az épület fenntartásnak költségeit. A szakmai bírálóbizottság az értékelésnél arra is rámutatott, hogy szakaszosan is megvalósítható az átépítés és a bővítés.

Martina Ostaníková, a város szóvivője lapunknak azt nyilatkozta, a hivatal átalakításának első lépéseként el kell fogadni a jövő évi költségvetést, amely tartalmazza a projektdokumentációra szánt keretet. A dokumentáció elkészítése azért elsőrendű, mert ez alapján határozzák meg a bővítéssel kapcsolatos kiadásokat. „A város pályázatot nyújtana be a munka elvégzésére” – közölte a szóvivő.

 

2018. október 26. 19:38

Folytatódik a Szenc és Bazin közötti út felújítása
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Késtek a vonatok, összeomlott a biztosítási rendszer

Világszerte akadozik a Facebook

Szalai Ádám: Beáldoztuk a Nemzetek Ligáját

Danko bármilyen döntésre felkészült a leváltásával kapcsolatban

VIDEÓ: 150 rendőr razziázott a Dunaszerdahelyi járásban - szélsőségeseket kerestek

A füleki várnak idén rekordmennyiségű látogatója volt

Legfrissebb galériák
Olvasta már?