Bezárja egyik fiókját a posta Galántán

GA-posta-Sever
GALÁNTA |

Néhány hete téma a posta bezárása Galántán. A város mindent megtett azért, hogy elkerülje a lépést, a döntést a szaktárca hozta.

 

Több hete az egyik legfontosabb téma Galántán az Északi lakótelepen működő posta bezárása. A lakosok méltatlankodnak, a város vezetése tehetetlen. A legutóbbi képviselő-testületi ülésen Peter Černý városi képviselő tolmácsolta a lakosok kérdését a vezetőség felé, tud-e a város bármit tenni annak érdekében, hogy elkerülhető legyen, hogy február 1-jén bezárjon a posta. Kolek Péter polgármester ezzel kapcsolatban elmondta, Galánta honlapján a témát érintő minden információ megtalálható.

„A város egy értesítést kapott a közlekedésügyi minisztériumtól a postai szolgáltatás optimalizációjáról, amelyben az áll, hogy a 22 ezer lakosnál kisebb településeken ezentúl nem működhet két posta. Az országos viszonylatban érvényes határozat egyértelműen a szaktárca döntése, amelyet semmilyen módon nem tudunk befolyásolni”

– fogalmazott. Kifejtette, hogy miután kézhez kapta a levelet, felvette a kapcsolatot a posta kerületi igazgatóságával és megpróbált egyéni megoldást találni a galántai fiók további működtetésére. Kiderült, hogy az Északi lakótelepen működő intézmény éves szinten 30 ezer euró veszteséget termel. A város hajlandó lett volna ezt az összeget kifizetni, de a Szlovák Posta nem fogadta el az ajánlatot és kitartott amellett, hogy nem változtat a döntésen. A szervezet képviselője felhívta a lakosság figyelmét arra, hogy számos postai szolgáltatást lehet a kézbesítőknél igényelni, nem szükséges tehát minden ügyintézés miatt a postára menni. A polgármester megjegyezte, a minisztériumi határozat következtében sok településen végleg bezárnak a postafiókok.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!