Bevásárolnak és védőmaszkot is varrnak a lakosoknak

n
Érsekújvár/Vágsellye/Vágtornóc |

Lezárták a játszótereket és a kültéri edzőtereket Érsekújvárban. Vágsellyén is városi rendőrök ügyelnek arra, hogy lehetőleg senki ne tartózkodjon ezekben a napokban a sportpályákon, játszótereken, és ne csoportosuljanak nagyobb létszámban az emberek.

Érsekújvárban kihalt volt hétfőn délelőtt a város, csak a gyógyszertárak környékén álltak, várakoztak kint hosszabb sorokban a lakosok. A bevásárlóközpontok környékén sem volt nagyobb tolongás, és csaknem mindenki védőmaszkot viselt, volt akin védőkesztyű is volt, mint a bolti eladókon. Érsekújvár vezetése azzal a kéréssel fordult a lakosokhoz, hogy tájékoztassák a városi hivatalt olyan egyedül élő személyekről, akiknek be kellene vásárolni. A város hivatalos honlapján arról tájékoztatták a lakosokat, hogy Klein Ottokár, Érsekújvár polgármestere és Mácsadi István, a COOP Jednota Érsekújvár elnöke megállapodott abban, hogy a városi hivatal hétfőtől szociális taxival viszi ki az árut a megrendelőkhöz. A bevásárlást a 035/6921 760-as, vagy a 035/6921 731-es telefonszámokon rendelhetik meg az érdeklődők, vagy az info@novezamky.sk email címen. Az élelmiszert és a drogériai szereket azoknak szállítják ki, akik reggel 9 óráig megrendelik a vásárolni valót.

Berecz Olivér a vágsellyei járásbeli Vágtornóc polgármestere arról tájékoztatta a lakosokat a közösségi oldalon, hogy a község válságstábja úgy határozott, minden lakosnak rendelnek védőmaszkot. A szájmaszkok legyártása és szállítása hét napig tart, kérik az érintettek türelmét. Köszönetét fejezte ki a polgármester azoknak a vállalkozóknak, akik még a válságstáb rendelete előtt biztonsági okok miatt bezárták a vendéglőiket, kocsmáikat. Vágsellyén a város önkormányzata kéréssel fordult a helyi varróműhelyekhez, hogy varrjanak védőmaszkokat a lakosok számára. Egyúttal köszönetet mondott azoknak a nyugdíjas asszonyoknak, akik önkéntesként részt vesznek a maszkok varrásában. A vágsellyei képviselők közül többen is felajánlották a segítségüket, és önkéntesként keddtől elkezdik széthordani azokat a védőmaszkokat, melyeket a város már megrendelt.

Az egyik polgári társulás felajánlotta, hogy ingyen varr és szállít maszkokat a város területén élő hajléktalanoknak és más hátrányos helyzetű lakosoknak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?