Barátságok köttettek az ablak alatt (KÉPEK)

Első farsangi karneváljukra több mint 150-en érkeztek (A szerző felvétele)
Bögellő |

Az egy éve hivatalosan működő Együtt Bögellőért Polgári Társulás első farsangi ünnepségét tartotta a helyi kultúrházban, ahová 55 gyermek regisztrált. A helyiek mellett érkeztek még Ekecsről, Bősről, Alistálról és Padányból is.

Számos ajándék, tomboladíj és több kísérőprogram várta a bögellői kultúrházba érkező családokat, a polgári társulás első kézműves jelmezversenyét pedig egy mosógépnek öltözött kislány nyerte. A családi rendezvény délután 1 órakor kezdődött, a jelmezek bemutatását pedig 2-kor kezdték meg. 55 gyerek jelentkezett be előre, ebből a betegségek miatt 44-en tudtak csak eljönni, akik egyenként kivonultak a három fős zsűri elé, majd a közönségnek is megmutatták magukat. A jelmezverseny zsűrije Bugár Liselotte, Ollári Kosár Ildikó és Iván Melinda voltak, akik lelkiismeretesen értékelték a gyerekek ötletes jelmezeit. Összesen 92 díj gyűlt össze, a tombolára 43 személytől, illetve cégtől érkeztek tárgyi felajánlások és összesen 89 tombolát adtak át a nyerteseknek.

A kézműves jelmezek versenyét egy mosógép nyerte (A szerző felvétele)

Kísérő programokban sem szűkölködtek, a kézműves sarokban gyöngyöt fűztek, festettek és hajtogattak a gyerekek, akiknek Sárközi Baráth Ágica, Bognár Noémi és Kórósi Zoltán segített. Fellépett a Glamur zenekar, akik együtt énekeltek a közönséggel és vidám buborékokat fújtak nekik, valamint eljött egy jelmezes Bing nyuszi is, aki örömmel szórakoztatta a gyerekeket az eredményhirdetés és a tombolasorsolás előtt. Kosár Mónika, az Együtt Bögellőért Polgári Társulás elnöke, a rendezvény főszervezője boldogan nyugtázta a helyiek komoly érdeklődését, hiszen másfél hónapig készültek farsangra.

„Legelső és legfontosabb szempont az volt, hogy próbáljuk úgy elérhetővé tenni ezt a rendezvényt a családoknak, hogy ne kelljen belépőt kérni tőlük, mégis színes legyen a program. Végül úgy számoltuk ki, hogy a minimális összegű belépőjegy áráért még magasabb értékű ajándékokkal mentek haza”

– mondta el a vezető, aki a hétköznapokban egy logisztikai vállalat adminisztratív munkatársa. A büfé bevételével, a tombolával és a becsületkasszában felhalmozott összeggel is mind-mind társulást támogatták azok, akik eljöttek. A nyugdíjas szervezet felajánlott több tálca frissen sült süteményt, egy volt bögellői lakos nagyobb pénzbeni támogatást nyújtott és egy sárosfai vállalkozás négy nagyobb értékű díjat adományozott, amik végül a rendezvény fődíjai lettek. Olyanok is tettek felajánlást, akiknek nincsenek, vagy már nagyobbak a gyermekeik, viszont szerették volna támogatni a kezdeményezést, vagy régi barátok ismerősök és persze olyan falubeliek, akik szeretnék felpezsdíteni a helyi közösségi életet.

A rendezvény során végig kézműves programokkal várták a gyerekeket (A szerző felvétele)

A farsangi rendezvény ötlete az utolsó pillanatban szervezett szilveszteri batyubulin született, ahová szintén nagyon sok tombolafelajánlás érkezett. Elhatározták, hogy a szilveszteri összejövetel bevételéből egy újabb rendezvényt szerveznek. A társulás tagjai önkéntes alapon vesznek részt a szervezésben és a munkákban, tagdíj nincs, az csatlakozhat, aki szeretne, a fő cél az, hogy közösen tegyenek Bögellőért. Az összefogás eleinte családi kezdeményezésként indult, majd hamar csatlakoztak hozzájuk további segítők, az adventi időszakban pedig még jó pár aktív taggal bővült a csapat.

„A decemberi adventi időszakban a Szeretetablak nevű ablaknyitogatós játékkal leptük meg a falu lakosságát, amit a legtöbb helyen kiegészítettek némi szeretetvendégséggel is. Esténként hatalmas partik kerekedtek az egyes ablakok alatt. Innentől szaporodtunk meg. Együtt sétáltunk, együtt kerestük a kidíszített ablakokat, a célunk az volt, hogy kihúzzuk az embereket a szabadba, közben pedig barátságok köttettek az ablak alatt”

– mondta el Kosár Mónika, majd hozzátette, hogy akkor két családdal ismerkedtek meg, akik azóta is nagyon sokat tesznek a közösségért.

Egy háromfős zsűri döntött a jelmezekről (A szerző felvétele)

A társulás jelenleg 14 aktív önkéntest számlál. Azért alakultak úgy egy évvel ezelőtt, hogy megnyissák az embereket és újra kicsalogassák őket a helyi programokra. Legközelebbi rendezvényük egy évzáró lesz, amit összekötnek majd egy nagyobb, szabadtéri sétával, majd egy vacsorával vendégelik meg a résztvevőket. Ide szeretettel várják a lelkes helyieket, akik szívesen csatlakoznának a fiatalos, dinamikus csapathoz. 

Galéria
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?