Régió

Az ország szégyenfoltja lehet a hoki-vb során a félbehagyott kassai bizniszcentrum

Kassa | Egyre inkább zavarja a kassaiakat a Biznisz Centrum III körüli helyzet. Az építkezést kivitelező Strabag cég nemrég kijelentette, a befektetővel kötött szerződés érvénytelen, és semmiféle üzleti kapcsolat sem létezik közöttük. A Steel Arena melletti építkezést ideiglenesen leállították, a felek közti vita a bíróságon folytatódik.
Németi Róbert

2018. december 14. 19:56

A félkész épületben hetek óta egyetlen munkás sem dolgozik (A szerző felvétele)  

A befektető, a CTR group nyilatkozatából néhány nappal ezelőtt kiderült, a Strabag már fél évet késik az építkezéssel. A kivitelező nemrég egy új ütemtervvel rukkolt elő, de a befektető visszautasította. „Vállalatunk olyan információkkal szembesült, melyek szerint a kivitelező igazgatósága keresi a lehetőségét, hogy bármiféle következmény nélkül felbonthassa a cégünkkel kötött szerződést” – olvasható Ján Horváth, a CTR group alá tartozó Real Estate igazgatójának nyilatkozatából. Mint kiderült, a szerződés értelmében a CTR group-nak jogában áll másik céget felkérni az épület befejezésére úgy, hogy a fennmaradó költségeket a Strabagnak kell fedeznie. A kivitelező bírósághoz fordult a félig kész, még át nem adott épület tulajdonjogának meghatározását kérve. „A munkát végző cég megtiltotta a befektetőnek, hogy az építkezés területére lépjen. Ebből eredően csak arra tudunk gondolni, hogy a Strabag jogtalanul próbálja megszerezni a befektető cég vagyonát” – olvasható a CTG group közleményében. A félbehagyott, jelenleg három szintből álló betonkonstrukció az ország egyik legnagyobb stadionja, a Steel Arena közvetlen közelében áll. Ha a pereskedés elhúzódik, a 2019-es jégkorong-világbajnokság során az ország szégyenfoltjává válhat. A helyiek véleménye szerint nem lenne szerencsés, ha a városba érkező több tízezer turistát és szurkolót egy félkész betonmonstrum látványa fogadná.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Fico kitért a kínos kérdések elől

Alkotmánybíró-jelöltek: ezt mondta Drgoňec, Duditš, Dulak, Duľa, Ďuriš és Fiačan a meghallgatáson

Modellektől lopott, manipulált képekkel csábította Alena Zs. Glváčot

VIDEÓ: A Basternák-gyilkosság ügyében razziázik a NAKA, Alena Zs. sofőrjét is őrizetbe vették

Több vizet a Bodrogközbe

Kétségbeesett üzenetet küldött az élvonalbeli focista, mielőtt lezuhant a repülőgépe

Legfrissebb galériák
Olvasta már?