Az ingatlaneladásból befolyt pénz fele helyben marad

Nagyszombat |

<p>Helyben marad a megye által értékesített ingatlan árának legalább 50 százaléka. &nbsp;&bdquo;A Nagyszombat megyei önkormányzat szerdai ülésén elfogadott határozat értelmében ha egy teljes intézményt adunk el, az érte kapott összeg 50 százalékát az adott településen kell felhasználni, ha ez nem lehetséges, akkor az adott járásban kell elköltenie a pénzt a megyének&rdquo; &ndash; magyarázta lapunknak Berényi József (MKP) megyei alelnök.&nbsp;</p>

Ez a galántai és a dunaszerdahelyi kórházra is érvényes lesz, az eladásukból befolyó összeg fele a két járásban marad. Ha egy intézménynek csak egy részét adják el, az ár 50 százalékát az intézmény kapja, például felújításra. Ha felújításra nincs mód, akkor ugyanott más célra kell felhasználni az összeget. A határozatot támogatták a Híd képviselői is, csak azt kifogásolták, hogy hasonló javaslatukat, amely egy somorjai ingatlan értékesítésére vonatkozott, az MKP-s képviselők nem támogatták. „Sajnáljuk, hogy az MKP-s képviselők azt nézik, ki terjeszti be a javaslatot” – mondta lapunknak Gál Gábor (Híd). Berényi közölte, azért nem támogatták a Híd javaslatát, mert az egy konkrét esetre vonatkozott, most pedig általános javaslatot terjesztettek elő.  Az önkormányzat rábólintott egy 5665 négyzetméteres szenicei (Senica) beltelek értékesítésére is, amelyért mindössze 5,80 euró alatti négyzetméterenkénti árat kértek. Berényi József megyei alelnök szerint az ár nem alacsony, ha figyelembe vesszük a telek elhelyezkedését és alakját. „Ez egy hosszú nadrágszíjtelek, amelyet épp ezért csak a szomszéd telkek tulajdonosai használhatnak” – magyarázta lapunknak Berényi. Gál Gábor képviselő szerint azonban ez nem elég indok arra, hogy jóval a helyi átlagárak alatt – ami akár 30 euró is lehet négyzetméterenként – adták el a parcellát. „A megyei tanács nem szavazta meg a telek értékesítését, a megyeelnök mégis a megyei közgyűlés elé terjesztette, ahol már – ugyanazok a képviselők – megszavazták” – magyarázta Gál Gábor. A telket a három szomszédos terület tulajdonosai vették meg – összesen 33 264 euróért. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?