Az első adventi hétvége programjai a Komáromi járás városaiban

Advent
Komárom/Gúta/Ógyalla/Naszvad |

Az első adventi gyertyák ünnepélyes meggyújtása mellett Komáromban és Naszvadon vásárokat is szerveznek.

A járásszékhelyen vasárnap 16.30-kor gyújtják meg az első gyertyát a Klapka téren elhelyezett koszorún. Az egyházak áldását követően 17.00-tól a Cantus Iuventus (a Selye János Egyetem női énekkara), majd a Slovenskí Rebeli Folklórcsoport lép fel a téren. Ezt megelőzően, vasárnap délelőtt 9.00-tól nyitja kapuit a Tudatos Komáromért egyesület által – az Egressy Béni Városi Művelődési Központtal együttműködésben – szervezett 11. Karácsonyi Kézműves Vásár és Gardrobe Outlet a Tiszti Pavilon dísztermében.

Gútán kissé hamarabb, vasárnap 15.00-kor „Ima a városért“ címmel gyújtják meg az első adventi gyertyát az egyházak képviselői és a Szlovák Kultúra Baráti Egyesülete részvétele mellett a Városi Hivatal előtti parkban.

Ógyallán a Csemadok helyi alapszervezete szervez Mikulás-partit december 2-án 15.30 órakor a városi kultúrházban. A belépődíj mellett 5 €-ba kerül a mikulás csomag, amelyet a 0905-274-536-os telefonszámon lehet előjegyeztetni még a mai napon. A zenét a Kobold zenekar szolgáltatja.

Naszvadon a Matica slovenská szervezésében kerül sor az első adventi gyertya meggyújtására a Városi Hivatal előtt 16.00-tól. Az eseményt egybekötik az ugyanazon a helyszínen megtartott 1. Karácsonyi Bazárral, amelyen helyi polgári társulások és nonprofit szervezetek fogják kínálni a termékeiket.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?