Átadták Nagykaposon a 345 ezer eurós körforgalmat

Az új körforglamat a helyi papok is megszentelték
Nagykapos |

Megnyitották a forgalom előtt azt a körforgalommá átalakított kereszteződést, mely a tervek szerint a közúti közlekedés feltételeit fogja javítani az Ung-vidék központi városában.  A Fábry utcai kereszteződést, a Dobó teret és a Tolsztoj teret érintő beruházást mintegy 345 ezer euróból valósították meg.

Ahogy arról Petrikán Péter, a város polgármestere még vasárnap este beszámolt a lakosoknak, a szeptember hatodikán lezárt forgalmi csomópontot a tervezettnél jóval korábban, különösebb felhajtás nélkül megnyitották a forgalom előtt. „Meg kell említenem, hogy a szlovák kormány kihelyezett ülése nélkül, amelyre 2019-ben került sor Nagymihályban, soha nem tudtunk volna kellő anyagi hátteret biztosítani hozzá. Akkor közvetlenül a kormány üléséről hoztam a jó híreket. A város közlekedési helyzetének megoldását már a 2011-14-es választási ciklusban jóváhagytuk, a 2018-22-as akciótervben is szerepelt a körforgalom létrehozatala. Nos, a folyamat eddig tartott” – jelentette ki a közösségi hálón Petrikán.

 

Ahogy arról szerkesztőségünk még az építkezés megkezdése előtt, szeptember 3-án beszámolt, az önkormányzat eredetileg kisebb átépítést tervezett, de a szakértői vizsgálatok során kiderült, bővíteni kell a projektet, hogy az új körforgalmon buszok és más nagyobb járművek is áthaladhassanak. „A kereszteződés alatt futó gázvezetéket át kell helyezni, ami tovább növelte a költségeket" - tette hozzá korábban a polgármester. A 345 ezer eurós projektet a város a 2019-ben elnyert 180 ezer eurós állami támogatásból és saját forrásból finanszírozta.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!