Átadták a Csemadok-díjakat Galántán (FOTÓK)

csemadok
Galánta |

A galántai művelődési központban tartotta hagyományos országos gáláját a Csemadok, amelyen átadták a szervezet díjait. A magyar kultúra napja alkalmából szervezett rendezvényen az ország kultúrcsoportjai adtak műsort.

Ahogy hosszú évek óta, így idén is a magyar kultúra napja alkalmából tartott gálaműsoron adta át a Csemadok-díjakat a Szlovákiai Magyar Közművelődési Szövetség. Az ünnepi gálát a szervezet kultúrcsoportjai tették színesebbé.

Életműdíjat kapott Fazekas István (Alistál), Holénia Ágnes (Pozsony), Kocka Gyula (Bény), Makkai Éva (Ágcsernyő), Stubendek László (Komárom), in memoriam Balogh Gábor (Ipolybalog). 

A Csemadok Közművelődési Díj kitüntetettjei: Földváry Terézia (Sárosfa), Füzék György (Pozsony), Gyurcsi Pomichal Mária (Réte), Plichta Tibor (Érsekújvár), Simon János (Fülek), Szabóné Szakál Mária (Jóka). 

A Gyurcsó István-díjat idén Lacza Tihamér (Nyárasd) kapta.

Galéria

Fábry Zoltán-díjjal Czimbalmosné Molnár Évát (Budapest), Potápi Árpád Jánost (Bonyhád) és Szili Katalint (Pécs) tüntették ki. 

Bárdos Gyula, a Csemadok országos elnöke megnyitó beszédében hangsúlyozta, köszönet jár az elődöknek azért, hogy megélhetjük magyarságunkat, hagyományainkat. A 75-éves Csemadok egy olyan szervezet, amely túlélte az államot, amelyben létrejött és a legfőbb feladata a közösség szolgálata. Kiemelte, a jövőben is elkötelezett tagokra lesz szükség. Azt kívánta, hogy a mostani tagok is úgy végezzék a tevékenységüket, mint azok, akik most kitüntetést kaptak.

Részletes beszámolónkat az országos gáláról az Új Szó későbbi számában, illetve honlapján olvashatják.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?