Régió

Állítólag a Smerhez köthető Komárom új hivatalvezetője

Komárom | Denisa Kováčová személyében március elsejétől új vezetője lesz a komáromi városi hivatalnak. A gazdasági és pénzügyi főosztályt továbbra is Bohumír Kóňa irányítja, míg a vagyonkezelési főosztály vezetői posztjára kiírt pályázaton nem hirdettek győztest.
V. Krasznica Melitta

2019. február 27. 13:45

kn
Fokozatosan valamennyi főosztályvezetői posztra pályázatot írnak ki Komáromban (A szerző felvétele)

A felsorolt funkciókra január elején írt ki pályázatot Keszegh Béla polgármester, a pályázati bizottság február 15-én hallgatta meg a jelentkezőket. A városi hivatal honlapján közzétett tájékoztatás szerint a hivatalvezetői helyre ketten pályáztak, ám az egyik jelentkező nem teljesítette a pályázati feltételeket.

A nyertes, Denisa Kováčová eddig a Szociális Biztosító komáromi fiókjának igazgatója volt. Nem hivatalos értesülésünk szerint a Smer párt jelölte az igazgatói tisztségbe még az előző választási ciklusban. Keszegh Béla (független, 4KN csoport) polgármester az új hivatalvezető feltételezhető smeres kötődésére vonatkozó kérdésünkre elmondta: az illető nem tagja a Smernek, szóbeszédeket nem kíván kommentálni, és számára a pályázó szakmai hozzáértése a mérvadó.

„Gazdasági informatikát végzett, a szlovák és magyar mellett angolul és németül is beszél. Beosztottjainak, valamint a régió polgármestereinek jó véleménye van szakmai hozzáértéséről, a szociális biztosító élén végzett munkájáról” – mondta Keszegh Béla. A polgármester emlékeztetett arra is, hogy túl nagy tülekedés nem volt a posztért, a két jelentkezőből az egyik nem teljesítette a feltételeket, a pályázatelbíráló bizottság tagjai pedig egyhangúlag javasolták Denisa Kováčová kinevezését.

Fekete Tamás leköszönő hivatalvezető nem dolgozik tovább a hivatalban, négy évvel ezelőtt ugyanis nem alkalmazottként, hanem külsősként került a hivatal élére.

A gazdasági és pénzügyi főosztály vezetői posztjára egy jelentkező volt, az eddigi főosztályvezető, Bohumír Kóňa; a bizottság javasolta kinevezését. Nem sikerült viszont új vezetőt választani a vagyonkezelési főosztály élére. Csupán egy jelentkező volt, aki teljesítette ugyan a kiírás feltételeit, de a személyes meghallgatás során nem győzte meg a bizottság tagjait, és nem javasolták őt a posztra. Keszegh Bélától megtudtuk, hogy új pályázat nem lesz, mivel a városi hivatal március elején életbe lépő új szervezési rendje már nem számol külön főosztályként a vagyonkezelésivel, hanem a fejlesztési főosztály egyik osztályaként működik tovább, Prodovszky Katalin eddigi megbízott főosztályvezető irányításával.

A város fokozatosan meghirdeti a többi főosztályvezetői posztra is a pályázatot, még a tavasz folyamán a városüzemeltetési, valamint a hivatalműködtetési és belügyi főosztályra, egy további körben pedig a szociális és közigazgatási, valamint az oktatási, kulturális és sportfőosztály vezetői helyére.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

650 euró lehet a minimálbér

Támogatták a brexitmegállapodást a tagországok vezetői az EU-csúcson

Újra tárgyaltak az összefogásról

Haščák: Legyen minden nyilvános!

Látványosan emelkedik a minimálnyugdíj összege

VIDEÓ: Az átkelőhelyen gázoltak halálra egy idős férfit

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!