Aktívabbak a munkát keresők és kínálók

Egyre több állásban levő látogat el az állásbörzére
Kassa |

Annak ellenére, hogy a statisztikai mutatók szerint a kassai járásbeli régióban is csökkent a munkanélküliek száma, a munkát kínáló cégek egyre fontosabbnak tartják a munkát keresőkkel való kapcsolattartást.

Nikola Richterová, a Profesiadays állásbörze PR menedzsere lapunknak elmondta, az utóbbi három évben fokozatosan nőtt a kassai rendezvényeikre beregisztrált álláshirdető vállalatok száma, ami egyértelműen azt bizonyítja, hogy a munkáltatók valóban odafigyelnek az álláskeresőkkel folytatott kommunikációra. „Míg három évvel ezelőtt 70 vállalat standjából válogathattak a munkát keresők, addig a múlt évben és az idei rendezvényen már összesen 100 cég jött el és mutatkozott be. Nemcsak a munkáltatók, hanem a munkát keresők száma is nőtt. Az egynapos kassai állásbörzénk során 2017-ben 4971 álláskeresőt, 2018-ban 5098-at, idén pedig már közel 6500-at re- gisztráltunk, ami szintén folyamatos növekedést jelent” – tudatta lapunkkal Richterová.

A menedzser rámutatott, hogy míg a Profesiadays állásbörze elsősorban az új álláslehetőségek bemutatásáról szól, a regisztrált érdeklődők egy része egyetemi hallgatókból és állásban levő, aktívan dolgozókból állt. „Ez is azt bizonyítja, hogy nem egy klasszikus börzéről van szó, hanem annál jóval többről, ugyanis a látogatók 34 százaléka alkalmazottakból, további 26 százaléka pedig egyetemistákból állt. A fennmaradó részt, a regisztráltak 25 százalékát a munkanélküliek tették ki, de magánvállalkozókból is jócskán akadt” – tette hozzá Nikola Richterová. Mint kiderült, az állásbörzére kilátogatókat elsősorban az új információk megszerzése érdekelte, az álláskeresés többségüknek csak másodrendű célkitűzés volt.

Az álláskeresők közül legtöbben az adminisztratív szférában szerettek volna elhelyezkedni, emellett a különféle szolgáltatói, az IT, a marketing, a banki, a gyártási, az autóipari, nem utolsósorban pedig a közlekedési és szállítmányozási pozíciók iránt volt a legnagyobb kereslet.

Galéria
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?