A természet szeretetére tanítják a gyerekeket Somorján

Duna workshop
Somorja |

A természet jobb megismerése által a táj iránti szeretetre tanítják a somorjai iskolák diákjait egy új projekt keretében. A cél, hogy a felnövekvő generáció a gyerekkorban kiépített kapcsolatnak köszönhetően ne legyen közömbös a környezet és a természetvédelem iránt.

Januárban indult el a Duna workshop a somorjai alapiskolák felső tagozatos diákjainak részvételével. A napokban szervezték meg az első találkozót, június végéig  hétvégénként összesen 10-10 foglalkozást terveznek a gyerekeknek. 

„A program célja, hogy a gyerekek megismerjék a dunai természetet, mert aki megismeri, az már megszeretheti és ha megszereti, tud is tenni valamit a védelméért. Így próbáljuk környezettudatosságra nevelni a gyerekeket.

Sokat tanulunk majd a környezetünkről és dolgozunk a természetben, megfigyeléseket végzünk, kirándulunk” – nyilatkozta lapunknak Szomolai Valéria szervező. A találkozók során a Duna környékén figyelhetik meg a gyerekek a folyó jellemzőit, megismerhetik a vízinövényeket, madárfényképezés és bagolyszámlálás is része a programnak. „Számomra az egyik legkedvesebb foglalkozás a vízi gerinctelenek meghatározása, mivel a főiskolán ez volt a szakterületem. Ennek segítségével bioindikációt végezhetünk. Februárban téli medertúrát szervezünk a Bős melletti Duna-ágakba, amelyek nyáron nem megközelíthetők. Ezért igazán különleges élménnyel szolgálhatunk a résztvevőknek, ugyanis olyan tájakon barangolunk majd, amelyek kevés ember számára ismertek” – részletezte a szervező.

Nemcsak somorjai, hanem a környékbeli falvakból beutazó diákok is vannak a két, tucatnyi gyereket tömörítő csoportban. A szervezőtől megtudtuk, hogy ezzel is kapcsolódnak a tavaly létrejött Csallóközi Natúrpark kezdeményezéshez, amely az ország első natúrparkjaként a természeti értékek megóvása mellett próbálja fellendíteni a régiót.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?