Régió

A téli és nyári szezon között átlagosan 10 százalékkal csökken a polcokról eladott zöldség mennyisége

Kistárkány/Bodrogszerdahely/Kassa | Nagyon megérzik a kereskedők, hgy aki teheti, szezonban inkább saját termesztésű gyümölcsöt és zöldséget fogyaszt.
Németi Róbert

2018. július 25. 14:49

A felgyorsult életvitel és a fogyasztói szokások miatt a bolti termékek dominálják a piacot - A szerző felvétele

Vidéken sokan termesztenek zöldséget, gyümölcsöt. A panellakásban élők többsége a boltokból vagy a piacról szerzi be a zöldséget és a gyümölcsöt, a kertes házban vagy falun élők lehetőség szerint maguk termesztik a szezonzöldséget. „Én évek óta Kassán élek, de szüleimnek Kistárkányban van kertjük, tőlük kapom a zöldséget és a gyümölcsöt. A boltban vásárolt, többnyire külföldi áruval szemben a házi sokkal ízletesebb és valószínűleg egészségesebb is” – mondta lapunknak Jurčo Gábor. A szintén Kassán élő. „Édesapámék igyekeznek minél kevesebb permetszert használni, nem utólsó sorban pedig tőlük mindezt ingyen kapjuk azt, ami a boltban nem olcsó, ráadásul nem is olyan jó” – mondta a Bodrogszerdahelyről származó Horváth Enikő.
Horváth Tibor, zöldség és gyümölcs beszállításával foglalkozó kassai vállalkozó szerint ilyenkor a hazai piacon is érezhető a változás. „Valóban kevesebb zöldséget, elsősorban paprikát, paradicsomot és uborkát vesznek az emberek. Míg januárban és februárban nagyjából 45 tonnányi zöldséget adtunk el, addig júniusban és júliusban közel tíz százalékkal kevesebbet. Ez szinte minden évben így van, a kilencvenes évek végén pedig voltak olyan erős „uborkaszezonok”, amikor az árutúltengés miatt több nagyraktár is csődbe ment” – nyilatkozta lapunknak Horváth Tibor. Hozzátette, az előrejelzések szerint augusztusban még kevesebb zöldség fog fogyni.

 

2018. július 21. 19:31

Már nem tabu az iskolások egészséges étkeztetése
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

GALÉRIA: Rossi a három pontnak örülne a legjobban

Elhunyt Baló György

Hibázott a Statisztikai Hivatal, mégsem Zádorházán volt a legalacsonyabb részvételi arány

Kiska: A választások megmutatták,hogy az emberek tisztességes országot akarnak

Frissítve

Halálos áldozatai is vannak az utrechti lövöldözésnek

Udvardon és Muzslán is győzött Čaputová

Legfrissebb galériák
Olvasta már?