A szociális kérdésekre helyezne erősebb hangsúlyt Gútán Kárpáty Ernő és csapata

Kárpáty Ernő
Gúta |

A társadalmi gondok kezelése mellett az infrastrukturális és környezettudatos fejlesztéseket is fontosnak tartja a független polgármesterjelöltként induló Kárpáty Ernő és csapata, akik bemutatták a 13 pontból álló programjukat.

Egy gútai kávézóban ismertették választási programjukat a polgármesteri posztért ringe szálló Kárpáty, ill. a körülötte csoportosuló képviselőjelöltek: Németh Iveta, Pelikán Andrea, Angyal Béla, Samu István, Forró Tibor, Tóth Péter, Ferencz László, Forgács Attila, Kertai Kristián, Szőköl István és Balogh Árpád. A polgármesterjelölt a felvezetés során elmondta, közösen alakították ki a koncepciójukat, ám azt az emberek véleményére alapozták. Elképzeléseiket 13 pontban összegezték, amelyeket egyenként mutattak be a jelöltek.

A tervek között talán a szociális kérdések domináltak leginkább, el is hangzott, hogy ez van az „első helyen“, tekintettel a válságos időkre. Javaslataik között szerepelni fog például egy válságközpont létrehozása, ahol a nehéz helyzetbe kerülő lakosokat elszállásolhatnák. Többek között jogi tanácsadást is nyújtanának az embereknek, de gondolkodnak egy fészekrakó program elindításán, s emellett a közbiztonság színvonalát is emelnék. A Városi Hivatalon belül önálló szociális osztály jönne létre, s külön figyelnének az idősök gondjaira. Többek között szó esett még a közlekedésbiztonságról is: Gútán belül a belterületi úthálózatot és a járdákat újítanák fel, ill. a tranzitforgalom miatt újra kell gondolni a közlekedési rendet. A szabadidős fejlesztések kapcsán új sportcsarnokot és a vízisportokhoz szükséges infrastruktúrát építenének ki. Egy sor kulturális és idegenforgalmi beruházást is szorgalmaztak: például azt, hogy tanyavilág gazdátlan ingatlanjaiból alakítsanak ki szállásokat. Szóba került a vízimalom és tágabb környéke is, ahol víziturizmust fejlesztenék, de korszerűbben kezelnék a zöldesítést és a vizek megtartását is. Emellett fontosnak tartják az önkormányzat átláthatóbb működését.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?