Régió

A somorjai önkormányzat tájékoztatott a fakitermelés céljáról

Somorja | Somorja város önkormányzata reagált a lakosság aggodalmaira a Sport utcai stadion mögötti fák kivágásával összefüggésben. A város rámutatott: a fakitermelés nem a Pomlé városi parkerdőt érinti, hanem a szomszédos területen lévő, főként akácfákból álló szélfogót.
TASR

2019. február 12. 11:40

A felvétel illusztráció - Fotó: pixabay

A város honlapján szereplő információk szerint a napokban találkoztak az ügyben érintett felek. A kivágott fákat újakkal fogják helyettesíteni, illetve zöldterületet létesítenek a parkerdővel szomszédos, szintén a város tulajdonában lévő mezőn, amely a későbbiekben sportolási és rekreációs célokat szolgálna.

A civil szervezetek és az állami természetvédelmi szervek képviselői a találkozón kevesellték a kivágott fák helyére telepítendők számát. A 148 kivágott fa helyére az eredeti mennyiség helyett 300 facsemete kiültetését javasolták, ebben az érintett felek előzetesen meg is egyeztek.

 

2019. február 1. 09:45

A somorjai polgármester kinevezte a helyettesét

A műfüves futballpálya kiépítésére, és ezzel párhuzamosan a fák kivágására azért van szükség, hogy a városi sportklub játékosainak megfelelő feltételeket biztosítsanak az ősztől tavaszig tartó időszakra. A klub része egy több mint 200 tagot számláló ifjúsági szárny is, amelynek eddig a téli edzésekhez nem álltak rendelkezésére a megfelelő feltételek, ezért más klubok, illetve más városok és községek tulajdonában lévő pályákat használtak, amiért fizetniük kellett.

Orosz Csaba polgármester szerint a klub nagyra értékeli a Szlovák Futballszövetség 100 ezer eurós támogatását. Rámutatott: a klub már három éve keresi a megfelelő megoldást, és ha a pályaépítésre nem kerül sor 2019-ben, elveszíthetik a támogatást.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

GALÉRIA: A DAC-Slovan legjobb pillanatai

A Slovan nyerte a dunaszerdahelyi stadionavatót

Két magyar–szlovák hokimeccs a tévében

A Híd új alkotmánybírókat igen, kormányválságot nem akar

Megrázó történetek hiteles hőse

Hétfőtől teljes útlezárás lesz a Nánai úton

Legfrissebb galériák
Olvasta már?