Régió

A rendőrség érdekházasságokat leplezett le a nyitrai régióban

Pozsony | A rendőrség eljárást indított két szlovák nő és egy szlovák férfi ellen érdekházasság formájában elkövetett embercsempészet ügyében. Erről Denisa Baloghová, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője tájékoztatott kedden.
TASR

2019. április 23. 18:21

- A rendőrség illusztrációs felvétele

A nyitrai régióban két érdekházassággal kapcsolatos ügyet leplezett le az illegális bevándorlással foglalkozó egység. Andrea D. és Karol K. Spanyolországba utaztak, hogy nigériai állampolgárokkal kössenek házasságot. Ezt követően a 23 és 29 éves nigériaiak családegyesítés céljából tartózkodási engedélyért folyamodtak az Európai Unió területén. A külföldiek a tartózkodási engedély mellett lehetőséget kaptak a szabad mozgásra is az EU tagállamain belül. A gyanúsítottak a szolgáltatásért 5000 eurós jutalomban részesülhettek.

Egy másik esetben Andrea K. Ausztriába utazott, hogy itt összeházasodjon egy 27 éves, egyiptomi férfival, aki a házasság révén tartózkodási engedélyhez és mozgási szabadsághoz jutott az EU-n belül. Andrea K. 2000 eurót kapott a házasságkötésért cserébe.

Amennyiben bebizonyosodik a bűnösségük, kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztésre számíthatnak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Szlovákia a visegrádi négyek közül a legoroszbarátabb

Frissítve

Hivatalos: Cséfalvay kilép a Hídból

Frissítve

Baleset történt a pozsonyi Sitina-alagútban

Korai szívbetegség fenyegeti a túlsúlyos gyerekeket

Új-Zélandon télen is mezítláb járnak

Szaúdi dróntámadás: Trump csőre töltve

Legfrissebb galériák
Olvasta már?