Régió

A nagyszombati megyefőnök feljelentést tesz a dunaszerdahelyi álorvos ügyében

Dunaszerdahely | Jozef Viskupič, a Nagyszombati Megyei Önkormányzat elnöke feljelentést tesz annak az álorvosnak az ügyében, aki a sajtóban megjelent információk szerint Dunaszerdahelyen, a Galántai úton „praktizált”. Az orvos nem szerepel a Szlovák Orvosi Kamara nyilvántartásában, és egyik egészségügyi intézmény szakorvosi listáján sem.
TASR

2018. augusztus 4. 12:20

Viskupič ismeretlen elkövető ellen tesz feljelentést testi sértés és csalás gyanújával. Az orvos ezen kívül jogosulatlanul kezelt orvosi műszereket a diagnózisok felállítása során. A megyefőnök szerint azt is meg kell vizsgálni, hogy az említett berendezések rendelkeznek-e a megfelelő tanúsítványokkal. Hozzátette: kéri az állampolgárokat, hogy ha bármi olyan információval rendelkeznek, amely segíthet felderíteni a lehetséges csalást, ne habozzanak értesíteni a rendőrséget. Egyben figyelmeztette a lakosokat, hogy ne látogassanak nem megbízható rendelőintézeteket.

A megyei önkormányzat egészségügyi osztályának munkatársai már kilátogattak az állítólagos egészségügyi intézmény helyszínére, ahol a gyanú szerint működési engedély nélkül nyújtottak egészségügyi szolgáltatásokat. Éppen gyors költözés folyt, a rendelőt már félig-meddig bezárták, és a jelen lévők azt állították, hogy ott csak tartályokba csomagolt ivóvizet árulnak.

 

2018. augusztus 2. 18:08

Mágneses kuruzsló - álorvost fogtak Dunaszerdahelyen

A sajtóban megjelent információk szerint az álorvos a pácienseket egy műszer segítségével vizsgálta meg, ami alapján diagnózist is felállított, majd többszörös áron étrend-kiegészítőket adott el nekik.

Az egészségügyi intézmény működtetőjének látható helyen fel kell tüntetnie a cégnevet, az orvos teljes nevét, a szakirányt és a rendelési időt, melyet a megyei önkormányzat hagyott jóvá. A rendelőkben közzé kell tenni egy árjegyzéket is. Azt, hogy egy egészségügyi intézmény rendelkezik-e működési engedéllyel, az állampolgárok a megye honlapján is ellenőrizhetik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Frissítve

Menyhárt visszalép Mistrík javára

Kitolta a fagyra a hajléktalant

Sergio Ramos és a Real Madrid is a legrosszabb arcát mutatja

A rendőrség nem akadályozza a gazdák traktoros bevonulását Pozsonyba

Halálra késeltek egy férfit Pozsonyivánkán

A fogyasztók fizetik ki az üzletek különadóját

Legfrissebb galériák
Olvasta már?