Régió

A lakosok dönthetnek a támogatásról Pozsony megyében

Pozsony | A lakosok dönthetik el, milyen projekteket támogasson a Pozsony megyei önkormányzat. A megyei képviselők a múlt héten elfogadták az erről szóló általános érvényű rendeletet.
ÚJ SZÓ ONLINE

2018. május 3. 17:47

Pozsony
Illusztrációs felvétel - TASR-felvétel

Idén 250 ezer eurót különítettek el a lakossági projektekre. Ožvald Erzsébet, a megyei önkormányzat alelnöke elmondta, ebben az évben legfeljebb 5000 euróval támogatják az egyes projekteket, vagyis körülbelül 50 program kap támogatást. Ivan Bošňák, a megye pénzügyi osztályának igazgatója leszögezte, igyekeznek lefedni az egész megye területét. „Az egyes falvak, városok és városrészek lakosainak száma alapján osztjuk el a pénzügyi forrásokat” – közölte az igazgató. Hozzátette, a főváros egyes városrészeiben már működik ez a fajta támogatási rendszer. Azzal, hogy a lakosok dönthetnek a közpénzek felhasználásáról, a megye motiválhatja is a helyieket, hogy intenzívebben érdeklődjenek a regionális önkormányzatok működése iránt, és hogy valóban olyan projekteket támogassanak, amelyek fontosak a lakosoknak.

Nincs pénze Pozsonynak, mert lakosainak harmada nem rendelkezik állandó lakóhellyel a városban

2018. május 2. 17:56

Nincs pénze Pozsonynak, mert lakosainak harmada nem rendelkezik állandó lakóhellyel a városban

A múlt heti ülésen elfogadták a megye tavalyi zárszámadását, ebből kiderül, hogy közel 5 millió euró többlettel zárt a költségvetés. Bošňák elmondta, a pénzt befektetik a tartalékalapba, egyszeri kiadásokra és fejlesztések finanszírozására használhatják fel. Az igazgató azonban rámutat, a fejlesztési tervben szereplő 38 millió euróból csak 14 milliót sikerült elkölteni. A közeljövőben megépíthetik a tervben szereplő utakat, iskolát és nyugdíjasotthont. Bošňák azt is elmondta, néhány esetben a közbeszerzési eljárás, máshol a megvalósítás nem megfelelő időpontja gátolta a tervek realizációját. A megye adósságállománya 7 millió euróval nőtt tavaly. (béva, TASR)

Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
Benes

Beneš-dekrétumok: bocsánatra, kárpótlásra várunk

Komárom

Elindult a határforgalom monitorozása a komáromi átkelőnél is

Elértéktelenednek a lakások a lepusztult környezet miatt

Sorsukra hagyták a gadóci pedagógusokat

Ha ideje engedi, a fiatal művész kassai műtermében dolgozik saját alkotásain

Börtönfalak mögött érzi magát a legszabadabbnak

rr

Tíz évet is kaphat a kamionsofőr, aki megpróbált áthajtani a kerékpáros hídon

Hagia Sophia

Erdogan elrendelte az isztambuli Hagia Sophia mecsetté alakítását

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.