Régió

A kórházban lesz az új endokrinológiai szakrendelő Komáromban

Komárom | Január derekán bezárt a Komáromi járás egyetlen endokrinológiai szakrendelője, miután váratlanul elhunyt Mária Baštrnáková szakorvos, aki egyébként jóval a nyugdíjkorhatárt meghaladva látta el a régió betegeit.
V. Krasznica Melitta

2019. február 18. 18:00

(A szerző felvétele)

„A Komáromi járásban egyelőre nincs másik endokrinológus szakorvos. Annak érdekében, hogy a betegeknek ne kelljen más járásokba utazniuk, mielőbbi megoldást kellett találni – mondta lapunknak Ľubomír Ševčík, Nyitra megyei tisztiorvos – Megszólítottuk a komáromi kórház vezetését, mivel egyik orvosuk már huzamosabb ideje készül endokrinológiai szakvizsgájára, így szakmai felügyelet mellett hamarosan megkezdheti az endokrinológiai szakrendelést. A folyamatosság megtartása érdekében az a hölgy lesz a nővérkéje, aki Baštrnáková doktornő mellett is szolgált. Tehát ismeri a pácienseket, van áttekintése, és betegek kórlapjai is probléma nélkül átkerülhetnek az új szakorvoshoz.” Ľubomír Ševčík elárulta,

a kórház március elsejei dátummal már meg is kapta az új szakredelő nyitására vonatkozó engedélyt.

Lucia Kočková, a kórházat irányító Agel SK kommunikációs menedzsere viszont úgy nyilatkozott, hogy a második negyedévben tervezik a szakrendelő megnyitását, attól függően, mikor kapják meg a megyei tisztiorvos enedélyét, és mikor sikerült szerződést kötniük a biztosítókkal. A kórház vezetésének tervei szerint az új szakrendelő a teljes felújítás alatt álló belgyógyászati pavilonban kapna helyet. „A nyitás idejéről és a szakorvos személyéről időben értesítjük majd a nyilvánosságot“ – tette hozzá Lucia Kočková. Azt nem tudta megmondani, hogy a járásban hányan érintettek a betegségben, de a kórház vezetése szerint az új szakrendelőt is megfelelő számú páciens keresi majd fel.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Belerúgott Čaputovába a magyar kormánysajtó

Keresik ezt a férfit, életveszélyben lehet

Nem fogadta el a pápa a pedofília eltussolása miatt elítélt bíboros lemondását

Kétszáz ember nézte élőben az új-zélandi mészárlást, de egyik sem jelzett a Facebook moderátorának

Értékes pont, de nyerhettek is volna

Kevés hulladékot szeparálnak a galántai járásbeli falvakban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?