Régió
- TASR-felvétel

A bősi vízerőmű készen áll a modernizációra

TASR

2018. szeptember 18. 17:33

Bős | A bősi vízerőmű készen áll a hajókamrák modernizációs munkáinak megkezdésére. A keddi ellenőrzés után erről tájékoztatott Daniel Kvocera az állami Vízügyi Építővállalat (VV) vezérigazgatója.

A mintegy 145 millió euró értékű nagyfelújításnak tavasszal kell elkezdődnie. A költségek 85%-át az Európai Unió állja.

A felkészülési munkák során a vízügyesek főképpen a bal hajókamra meghibásodásainak eltávolítására fordították a figyelmet. „Az innováció miatt a jobb hajókamra 18 hónapon keresztül üzemen kívül lesz. Ez idő alatt csak a bal hajókamra biztosítja az áthajózást, így fel kellett készülnünk erre az időszakra.” – pontosított Kvocera. Jelenleg a bal oldali kamrán akár száraz lábbal is átjuthatunk, ennek feltöltését csak októberben kellene megkezdeni.

A fő munkák megkezdése előtt a vízügyeseknek még alá kell írniuk a szerződést azok fő kivitelezőjével. Az egész terv célja a biztonság, a megbízhatóság és a folyamatos dunai hajózás lehetővé tétele.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk