5000 hajléktalan várja a telet Pozsonyban

Pozsony |

<p>A szlovák fővárosban civil szervezetek becslése szerint mintegy ötezerre tehető a hajléktalanok száma.&nbsp;</p>

A hajléktalanokat és a társadalom peremére szorultakat segítő Vagus polgári társulás szerint ezeknek az embereknek a fő problémája a nem kellően fejlett szociális segítség. „A Pozsony által nyújtott szolgáltatások nagyon alacsony színvonalúak, nem fedezik az igényeket. Nincs semmilyen megelőző mechanizmus. Emberek tömegei kerülnek az utcára, és nincs semmilyen állami vagy minisztériumi rendszer ennek megakadályozására” – mondta Sergej Kára, a Vagus elnöke. A fővárosban kevés a hajléktalanszálló. A négy szállóban 361 embert tudnak elhelyezni, azaz a szolgáltatás a hajléktalanok 92 százaléka számára elérhetetlen. A civil és egyházi szervezetek által működtetett szállókon 130 hely van, a három nappali melegedő kapacitása 166 hely. A Vagus a fővárossal, és a városrészekkel együttműködve szeretne kidolgozni egy koncepciót a hajléktalanos megsegítésére. Ennek azonban komoly anyagi oldala is lesz. Kára szerint csak jövőre 287 ezer euróra lenne szükség a hajléktalanok ellátására. A főváros 238 ezret különített el erre a célra. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?