Régió

34 zsák denevérürüléket vittek le a padlásról

Bódvavendégi | A nemzeti parkokban végzett munka nem csak egésznapos séta a jó levegőn, vannak orrfacsaró pillanatok is.
TASR

2015. október 20. 12:44

A Szlovák-karszt Nemzeti Park munkatársai a napokban 34 zsák denevérürüléket távolítottak el a Kassa-vidéki járásbeli Bódvavendégi (Hosťovce) és Rozsfalva (Rochovce) templomainak padlásáról.
 
A két faluban kiterjedt denevérkolónia él. Rozsfalván 1200, Bódvavendégiben 500 denevér tanyázik, főként közönséges denevérek (Myotis myotis) és hegyesorrú egérfülű-denevérek (Myotis blythii).
 
A nemzeti park, hogy elkerülje a szakszerűtlen, az állatokat veszélyeztető beavatkozást, rendszeresen, 4-5 évente közreműködik a denevérürülék eltávolításában. Idén a rozsfalvai templom padlásáról 22, a bódvavendégiéről 12 zsák guanót hoztak le. 
Támogassa az ujszo.com-ot

Az elmúlt időszakban arra kértük olvasóinkat, járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez annak érdekében, hogy a jelentős költségekkel járó hiteles, megbízható hírszolgáltatást hosszú távon biztosítani tudjuk.

Köszönjük a pozitív fogadtatást. Jó érzés tudni, milyen sokan tartják fontosnak a független, magyar nyelvű újságírás fennmaradását Dél-Szlovákiában, és milyen sokan szeretik az Új Szót.

A beérkezett támogatások lehetővé tették, hogy új munkatárssal bővítsük az ujszo.com professzionális csapatát, fejlesszük szolgáltatásainkat, növeljük az ügyeletben töltött órák számát. Nagyszerű eredmény ez olyan gazdasági környezetben, ahol a fejlesztések helyett a költségek visszafogása került sok helyen célkeresztbe.

Hálásak vagyunk eddigi támogatásaikért, és kérjük, továbbra is segítsék az ujszo.com fejlesztését. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
ablak

Hat dolog, amire autóvásárláskor nem érdemes pénzt költeni

a

Holtan találták Feketenyéken az eltűnt horgászt

koronavírus TAB

Miért a Dunaszerdahelyi járás az egyetlen zöld régió?

csíz lengvarský

Rehabilitációs központot adtak át Csízben

rendőrség

Két súlyos baleset is történt a Nyitrai kerületben

Vasárnap

Téma a VASÁRNAPBAN: Az „ilyen még nem volt” és a szabályok éve

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.